Vista Home Basic - Ikony i ich "niebieski cień" po najechaniu myszką
Witam serdecznie, mam pewnien problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić,
miałem Viste testową Ultimatę i normalnie wyswietlały się ikonki i cień po najechaniu myszką porpstu mały kwadracik i odległośc ikon od siebie też była mała a w H B ikony są oddalone dość sporo od siebie i myślę że to wina tego "cienia"
Czy jest sposób aby zmniejszyć dystans oraz ten "cień"
Odpowiedzi: 2
Witam.
Posiadam Vistę Ultimate 32bit i moje ikony na pulpicie też są nienaturalnie szeroko rozmieszczone. Wcześniej używałem Visty RC1 (ultimate) i tam ikony były dosyć blisko siebie (jak by to powiedzieć - "normalnie"), podam przykład: w Vista RC1 w poziomie mieściło się na pulpicie 17 ikon (sidebar wyłączony), w pełnej wersji w poziomie z wyłączonym sidebarem na pulpicie mieści się tylko 11 ikon. Przedmówca napisał że, ma to związek z Aero ale chyba nie bo po wyłączeniu Aero jest tak samo. W związku z tym mam pytanie do szanownych forumowiczów. Czy te "szerokie" ikony to tak ma być? Czy u innych użytkowników Visty Ultimate też tak jest? Czy da się coś z tym zrobić aby te ikony trochę zwęzić?
Oczywiście cały problem istnieje przy zaznaczonej opcji "wyrównaj do siatki", jeśli tą opcję wyłączę ikony można ustawić bliżej siebie ale wtedy trudno będzie je ustawić równo.
Ten taki prostokąt (bo kwadracik raczej nie), duże ikony, etc, to atuty stylu Aero Glass, którego jak wiadomo w Home Basic nie ma, jest dopiero od wersji Home Premium wzwyż. Ale możesz skorzystać z tego opisu: http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6208
-
[quote=Nitrox]Ten taki prostokąt (bo kwadracik raczej nie), duże ikony, etc, to atuty stylu Aero Glass, którego jak wiadomo w Home Basic nie ma, jest dopiero od wersji Home Premium wzwyż. Ale możesz skorzystać z tego opisu: http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6208[/quote] Niestety nie pomoglo ale juz nie przeszkadza mi to przyzwyczailem sie trudno sie mowi moze w wersji HB tak ma być. Dziękuję za pomoc - Koniec tematu.
Strona 1 / 1