VirtualDubMod 1.5.4.1 i przycinanie filmów...

Mam problem z programem VirtualDubMod 1.5.4.1

Jak chce podzielić koncert na kawałki i zaznaczam kawałek do wycięcia to on zawsze dodaje kilka sekund z początku.

Np. między 2 utworami koncertu jest reklama i zaznaczam tylko jedną cześć utworu to on zawsze dodaje kawałek tej reklamy :/

Błagam pomózcie bo zaleźy mi na pomocy – musze to jak na jszybciej zrobić :/

Co zrobić źeby było DOKŁADNIE to co zaznaczyłem ???

Odpowiedzi: 4

Do podzielenia napisów polecam subrip. On dzieli/dopasowuje napisy do długości plików z filmem.
SLAY3R
Dodano
12.03.2004 18:44:33
Jeśli napisy tylko podzieliłeś na 2 części bez źadnej innej modyfikacji to nie ma szans, źeby poszły.
Musisz w drugiej części napisów przesunąć wszystkie napisy wstecz o tyle klatek (bądź sekund) ile wyciąłeś dla pierwszej części filmu.
Jest sporo programów do edycji napisów, ja np. robię to odtwarzaczem SubEdit Player, którym moźna edytować/konwertować/przesuwać napisy.
mars28
Dodano
12.03.2004 13:20:39
po podzieleniu filmu na dwie czesci oraz napisów,w pierwszej czesci napisy wyswietla a w drugiej nie ,co zle zrobiłem?
Anonymous
Dodano
12.03.2004 00:27:51
Dlatego, źe zawsze zaczyna od klatki kluczowej (w VD widoczny obok numeru klatki [K] – Key Frame). Tak więc przy Direct Stream Copy cięźko wyciąć idealnie na źądanie.
W takim wypadku albo kompresujesz jeszcze raz albo dekompresujesz i wtedy wycinasz.
mars28
Dodano
19.02.2004 08:47:23
KoRnias
Dodano:
19.02.2004 00:09:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1