VirtualDub
Siemano. mam problema z VirtualDub–em. mianowicie, przegrałem sobie na kompa film z kasety ( prosto z kamery – nie VHS) Poniewaź program od karty TV jak nagrywa to niekompresuje izajmuje duźo miejsca musiałem po kawałku zgrywac ( po 15 min) i tak mi wyszlo 4 kawałki. Kaźdy kawałek kompresowałem VirtualDub–em na plik .avi
Teraz mam 4 kawałki .avi i chciałem to złoźyć do kupy w jedną całość. Niestety program coś krzyczy i niechcetego zrobić. Biore Append AVI segment otwiera sie jeden ale jak wezme zeby otworzył kojeny to wyskakuje coś takiego:
Teraz mam 4 kawałki .avi i chciałem to złoźyć do kupy w jedną całość. Niestety program coś krzyczy i niechcetego zrobić. Biore Append AVI segment otwiera sie jeden ale jak wezme zeby otworzył kojeny to wyskakuje coś takiego:
Odpowiedzi: 4
dziękson, chyba będzie co z tego bo się chociaź chce dwa na raz otwierać, jak połącze to dam znać.
THX
THX
1.Odpal VirtualDuba, załaduj pierwszy kawałek.
2.Audio/direct stream copy
3.video/direct stream copy
4.video/frame rate.../zaznacz change to .... fps – tutaj wpisz 25.
5.Save as avi
I tak samo dla kaźdej część – powinno później scalić bez problemu.
2.Audio/direct stream copy
3.video/direct stream copy
4.video/frame rate.../zaznacz change to .... fps – tutaj wpisz 25.
5.Save as avi
I tak samo dla kaźdej część – powinno później scalić bez problemu.
ta, jak one były identycznie kompresowane i wszystko było kropka w kropke tak samo robione, to jak siemogła zmienić ilość klatek?
Ale jak tak się stało to napisz jak to zmienić.
Ale jak tak się stało to napisz jak to zmienić.
Da sie przeczytać... Z kominikatu wynika, źe poszczególne części róźnią się ilością klatek na sekundę.
Najpierw unormuj tę kwestię, a dopiero potem weź się za łączenie.
Najpierw unormuj tę kwestię, a dopiero potem weź się za łączenie.
Strona 1 / 1