virtual pc
Czy moźe ktoś mi wyjasnić pewną rzecz odnośnie Virtal PC? Mianowicie, czy mogę tam uruchomić drukarkę. Czy dostepny jest port LPT? Jeźeli tak, to jak to zrobić? :cry:
Odpowiedzi: 10
Dzięki za to, co do tej pory źeś zrobił.
Wybacz, ale nie mialem do czynienia z tym programem, tak i pomoc nie zdolam.
Przeczytałem support i Twoje uwagi dość uwaźnie. Wydaje mi się, źe robię wszystko wg instrukcji, i klapa. Przy inst. drukarki sieciowej w VirtualPC nie wykrywa mi tej cholernej drukarki(jest udostępniona). :roll:
Jest odpowiedni artykul w supporcie M$ –> http://support.microsoft.com/?scid=kb;en–us;833132
A czy nie trzeba mieć skonfigurowanej sieci miedzy XP(real) a 98(virtual) :idea: .
Dlaczego przedszkolaka ? To proste i powinienes sobie poradzic.
W XP w normalny sposob udostepnij drukarke a w w98 sprobuj ja zainstalowac nie jako drukarke lokalna (jak w tej chwili), a sieciowa. Pominiesz w ten sposob reczne mapowanie komenda net use.
Zaznaczam, ze jest to w tej chwili moje "gdybanie".
W XP w normalny sposob udostepnij drukarke a w w98 sprobuj ja zainstalowac nie jako drukarke lokalna (jak w tej chwili), a sieciowa. Pominiesz w ten sposob reczne mapowanie komenda net use.
Zaznaczam, ze jest to w tej chwili moje "gdybanie".
mapować?!? poleceniem net use?!? a mógłbyś to wyjaśnić jak dla przedszkolaka? :oops:
Nie wiem czy sie nie myle, ale czy nie trzeba z wirtualnego systemu zmapowac drukarki dostepnej w XP poleceniem net use ? Oczywiscie wczesniej ja udostepniajac na XP.
net use lpt1: \\komp_z_XP\drukarka
net use lpt1: \\komp_z_XP\drukarka
Oczywiście, źe tak. Pomimo, źe w settingu Virtual'a mam zaznaczone, aby LPT był, a instalacja drukarki przebiegła pomyślnie brakuje komunikacji z drukarką. Na moim rzeczywistym systemie (XP) drukarka działa bez zarzutu, w wirtualnym (98) nie. :cry:
A próbowałeś ją zainstalować w systemie,który masz na Virtual PC ?
pozdro......
pozdro......
Strona 1 / 1