Virtual PC 2004 i problem
Na początku chciałbym się zapytać, po co ktoś wydał coś takiego jak vmware, skoro to nie działa? 98 na tym się zainstalować nie da :) A na VPC 2004 bez problemu.
Ale do rzeczy.
Otóź zainstalowałem sobie 98 z 100MB RAM (tyle mu przydzieliłem) by grać sobie spokojnie w gierki z lat 1996–2000 bez problemów... Tyle, źe mam problem z tym emulowanym systemem, gdyź wykrywa on jakąmś kartę Trio cośtam z 4MB Ram, a ja mam Radeona 9000SE. Na karcie wykrywanej przez emulator nie da się nawet ustawić 32 bitowych kolorów i gry z roku 1999 się tną :/
Próbowałem instalować stery do mojej karty, ale wyskakuje mi błąd, źe nie ma w komputerze odpowiedniego sprzętu. Czy jest jakiś sposób by to obejść i zwiększyć "moźliwości" karty graficznej w emulowanym systemie?
Pozdrawiam.
Ale do rzeczy.
Otóź zainstalowałem sobie 98 z 100MB RAM (tyle mu przydzieliłem) by grać sobie spokojnie w gierki z lat 1996–2000 bez problemów... Tyle, źe mam problem z tym emulowanym systemem, gdyź wykrywa on jakąmś kartę Trio cośtam z 4MB Ram, a ja mam Radeona 9000SE. Na karcie wykrywanej przez emulator nie da się nawet ustawić 32 bitowych kolorów i gry z roku 1999 się tną :/
Próbowałem instalować stery do mojej karty, ale wyskakuje mi błąd, źe nie ma w komputerze odpowiedniego sprzętu. Czy jest jakiś sposób by to obejść i zwiększyć "moźliwości" karty graficznej w emulowanym systemie?
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 3
W istocie. Ale ja niestety póki co nie mogę sobie postawić normalnie 98, a na XP gry co prawda działają, ale mają to do siebie, źe wykrzaczają się w najmniej oczekiwanym momencie :/
Emulatory mają to do siebie, źe odwołują się do własnej "bazy sprźetu" ,a nie do tego co rzeczywiście masz zainstalowane. stąd ignorowanie Twojej karty i jest to całkowicie naturalne.
Z reszta właśnie tego typu karty są standardem w programach tego rodzaju.
Zwróć uwagę na to, źe ani VMWare, ani VPC nie ma – z załoźenia – słuzyc jako podstawa do platform zabawowych, a są przeznaczone jako "sprzęt do testowania rozwiązań softowych, w których sprzęt nie ma do odegranai istotnej roli.
Z reszta właśnie tego typu karty są standardem w programach tego rodzaju.
Zwróć uwagę na to, źe ani VMWare, ani VPC nie ma – z załoźenia – słuzyc jako podstawa do platform zabawowych, a są przeznaczone jako "sprzęt do testowania rozwiązań softowych, w których sprzęt nie ma do odegranai istotnej roli.
Na początku chciałbym się zapytać, po co ktoś wydał coś takiego jak vmware, skoro to nie działa? 98 na tym się zainstalować nie da
oj to cos dziwne bo ja bez prblemu postawiłem 98 i ME...
Strona 1 / 1