Via
Mam problem z Via Bus Master IDE Drives po zainstalowaniu najnowszych sterowników Via 4 in 1 4.37 a system dale się pluje źe nie ma sterowników do Via Bus Master IDE Drives
Odpowiedzi: 17
System w Xp automatycznie powinien wlaczyc Ci tryb DMA na urzadzeniach ktore go obsluguja, jesli sie tak nie stalo podobnie jak w 98 w menagerze sprzetu/ kontrolery IDe ATA ATAPI/ ustawiasz sobie czy DMA ma byc wykrywany automatycznie czy nie mozesz tez wymusic tryb PIO dla urzadzenia aby wszystko dzialalo zobacz jeszcze w Biosie czy MAsz "Enable" UDMA na kanalach 1 i 2 lub wlacz "AUTO" jesli Bios ma taka mozliwosc...
Nie mam czegoś takiego.
No dobra przeinstalowalem WinXP i jusz mi nie wyskakuje ze nie mam tego drivera VIA IDE ,ale DMA i tak mi nie dziala :( , za to mam jusz stan wstrzymania :P .I chcialem sie spytac czy macie w "menadzeze uzadzen" takie cos jak "Kontrolery scsi i raid "czy jakos tak ??
Tylko ze ja na poczatku mialem Win98 (jak kazdy chyba) potem wzialen zainstalowalem 2000 na tej 98 i potem XP na 2000 i wszystko bylo OK. Doiero po Formacie i wgraniu Xp całkiem od nowa tak sie zaczeło robic.Nie ma sterów do VIA bus master IDE driver i koniec nie pomoglo ani reczne ani nic.Komputer tera nie obsługuje DMA ani nie ma Stanu Wstrzymania. Co zrobic??
Tylko ze ja na poczatku mialem Win98 (jak kazdy chyba) potem wzialen zainstalowalem 2000 na tej 98 i potem XP na 2000 i wszystko bylo OK. Doiero po Formacie i wgraniu Xp całkiem od nowa tak sie zaczeło robic.Nie ma sterów do VIA bus master IDE driver i koniec nie pomoglo ani reczne ani nic.Komputer tera nie obsługuje DMA ani nie ma Stanu Wstrzymania. Co zrobic??
moze kopniety xp?? moze plyta jest cos nie tak??
Wyskakiwalo ze nie ma tego sterownika do samego poczatku od pierwszego uruchomienia komputera.
Zgadza sie ale ja doinstalowalem nowe stery od VIi i jest wszystko w jak najlepszym porzadku, wole aby miec wszystko ze sterownikami na "czasie" , choć przyznam tez ze nie zawsze nowe musi byc dobre.
Zgadza sie ale ja doinstalowalem nowe stery od VIi i jest wszystko w jak najlepszym porzadku, wole aby miec wszystko ze sterownikami na "czasie" , choć przyznam tez ze nie zawsze nowe musi byc dobre.
Teź mam płytę na chipsecie VIA i nie instalowałem sterowników VIA4in1. W win 98 było to potzebne ale w xp bez nich wszystko działa poprawnie.
A czy po swierzej instalacji miales komunikaty o tym braku? Win XP domyslnie posiada w sobie drivery do plyt z chipsetem VIA
A czy po swierzej instalacji miales komunikaty o tym braku? Win XP domyslnie posiada w sobie drivery do plyt z chipsetem VIA
Cze tez mam taki problem jak sie wlancza komputer to pisze ze nie mam sterów do VIA bus master IDE drivers tylko ze ja sciaglem najnowsze stery ze strony producenta i je zainstalowalem i co i nic dalej tak jest,nawet recznie wskazywalem mu kazdy katalog po kolei i nic. POMOCY :!: :!:
Cze tez mam taki problem jak sie wlancza komputer to pisze ze nie mam sterów do VIA bus master IDE drivers tylko ze ja sciaglem najnowsze stery ze strony producenta i je zainstalowalem i co i nic dalej tak jest,nawet recznie wskazywalem mu kazdy katalog po kolei i nic. POMOCY :!: :!:
pakiet via 4in1 sam rozpoznaje system jaki jest zaistalowany. po prostu rozpakuj te pliki gdzies na dysk i gdy system o nie zapyta wskaz katalog gdzie rozpakowales sterowniki
Jeźeli to nie problem to teź bym chciał te pliki.Mam ten sam
efekt.Dzieki
efekt.Dzieki
Strona 1 / 1