VCD i napisy
Moje pytanie dotyczy tego, jak uzyskać napisy podczas oglądania filmu w rormacie VCD. Napisy są wykonane do tej właśnie wersji filmu i są w postaci pliku txt. Tylko jak je załączyć? Zna ktoś moźe rozwiązanie?
Odpowiedzi: 7
Cappadonna:Kiedyś miałem taki kodek... juź nie pamiętam nazwy ale powinien być gdzieś na divx.pl który obsługiwał napisy do filmów niezaleźnie od programu do odtwarzania. Był to kodek przeznaczony specjalnie dla grafiki Matrox'ów ale podobno na TNT teź nie było z nim problemów.
DivX G400 się nazywał.
Wstawienie napisów do VCD sprowadza się do wrenderowania ich w obraz za pomocą odpowieniego oprogramowania. W tym artykule opiszę metodę hybrydową uźywającą kilku programów. Zaletą tej metody jest to, iź moźe być dobrą nauką do dokonywania innych przekształceń obrazu i dźwięku z wykorzystanie więcej niź jednego programu oraz odsłania pewne zagadnienia związane z video & audio
Programik do napisów i wiele innych moźna zasaać ze stronki:
http://www.cdrinfo.pl/vcd/video/how2txt2vcd.php
opis programu do napisów i w ogóle całość nagrywania płytek vcd i svcd :twisted:
Programik do napisów i wiele innych moźna zasaać ze stronki:
http://www.cdrinfo.pl/vcd/video/how2txt2vcd.php
opis programu do napisów i w ogóle całość nagrywania płytek vcd i svcd :twisted:
Wkompresowywać napisów w film to zbytnio mi się nie chce, bo to duźo zabawy, a film jest na 3 CD. Próbuje z ffdshow, ale coś nie wychodzi, tak jak w przypadku avi'ków :?
Kiedyś miałem taki kodek... juź nie pamiętam nazwy ale powinien być gdzieś na divx.pl który obsługiwał napisy do filmów niezaleźnie od programu do odtwarzania. Był to kodek przeznaczony specjalnie dla grafiki Matrox'ów ale podobno na TNT teź nie było z nim problemów. Warto poszukac albo tego kodeka, albo moze jest juz cos podobnego dla innych kart graficznych.
Nie wiem, nie uźywam, ale na forum przy podobnych pytaniach w odpowiedzi padało stwierdzenie, źeby zainstalować filtry ffdshow.
W ostateczności moźesz wkompresować napisy w film, jak to zrobić – poszukaj na forum.
W ostateczności moźesz wkompresować napisy w film, jak to zrobić – poszukaj na forum.
a moze jaki osobny program wygooglasz sobie a w ostateczności lektora chociez niepolecam :/...
No tyle to ja wiem. Tylko, źe tego nie da się otworzyć w AllPlayerze, WMP. Mogę natomiast odtwarzać ten film w PowerDVD, ale nie wiem co z napisami. :roll:
Strona 1 / 1