uzywanie systemu przez wielu uzytkownikow w jednej chwili.
w sensie uzywanie komputera w tym samym czasie przez wielu uzytkownikow zdalnie.
Wiadomo ze w jednym czasie lokalnie sie tego nie da zrobic (poza przelaczaniem userow).
1. Ale czy jest mozliwosc zeby komputera uzywala wiecej nniz jedna osoba w danym czasie, w tej samej chwili ?
2. Jesli tak to prosze o jakas podpowiedz badz obszerne howto na ten temat (im obrzerniejsze tym lepsze)
Wiadomo ze w jednym czasie lokalnie sie tego nie da zrobic (poza przelaczaniem userow).
1. Ale czy jest mozliwosc zeby komputera uzywala wiecej nniz jedna osoba w danym czasie, w tej samej chwili ?
2. Jesli tak to prosze o jakas podpowiedz badz obszerne howto na ten temat (im obrzerniejsze tym lepsze)
Odpowiedzi: 13
Uparcie powtarzam – nie da sie, bo to nie system serwerowy.
Remote Desktop is basically like a remote control program. It lets you connect to your XP desktop over any TCP/IP network and control programs––including Windows itself––remotely. As you interact with the client system, keystrokes and mouse events are sent over the connection to the remote system, which sends back screen information for the client program to display.
(...)
For those of you familiar with Terminal Server, Remote Desktop is roughly a one–user version of that remote access facility, which has been available for many years on Windows NT4 Server and Windows 2000 Server, and it has a very good security record.
bo z VNC jest taki problem... ze pare osob moze uzywac kompa w danej chwili, ale nie na poziomie uzytkownikow poszczegolnych w systemie.
Odpowiedz na swoje pytanie juź znales wiec nie chce mi sie juź na ten temat wypowiadac masz tu wszystko czego ci potrzeba ale tobie przydała by sie wyobraznia i zasobny portfel a nie Win Xp professional :].
VNC znam
ale nie o to chodzi :P
nie chodzi mi o to JAk pracowac zdalnie tylko o to jak umozliwic kilku userom ktorzy maja osobne konta w systemie uzywanie w tym samym momencie kazdy swojego konta przy pomocy Pulpitu Zdalnego, ktory jest zapakowany przez MS do XP defaultowo.
albo inaczej...
porownujac PulpitZdalny do SSHD jak zalogowac kilku userow w tym samym czasie w ten sposob zeby uzywali razem systemu, a nie po kolei.
/czy ja sie jasno wyrazam...? czy po prostu nie macie pomyslow i dajecie mi mozliwosci ktore wymyslicie ?/
ale nie o to chodzi :P
nie chodzi mi o to JAk pracowac zdalnie tylko o to jak umozliwic kilku userom ktorzy maja osobne konta w systemie uzywanie w tym samym momencie kazdy swojego konta przy pomocy Pulpitu Zdalnego, ktory jest zapakowany przez MS do XP defaultowo.
albo inaczej...
porownujac PulpitZdalny do SSHD jak zalogowac kilku userow w tym samym czasie w ten sposob zeby uzywali razem systemu, a nie po kolei.
/czy ja sie jasno wyrazam...? czy po prostu nie macie pomyslow i dajecie mi mozliwosci ktore wymyslicie ?/
www.famatech.com – tam jest jakis program do pracy zdalnej jest tez darmowy VNC ale nie znam strony.
http://www.famatech.com/download/radmin21.zip
http://www.famatech.com/download/radmin21.zip
no eh... uzywam WinXP i chcialbym to zrobic w WXP... ja sie pytalem jak to zrobic w XP... od razu zakladam ze moj komp i moje lacze to uciagnie... i wiem ze przez pulpit zdalny nie da sie robic paru rzeczy, bo codziennie uzywam pulpitu zdalnego.
EL NINO no ja Ciebie zrozumialem.
tylko ze nasz drugi kolega niebardzo :)
anyway.. jeszcze poczekam
moze ktos wie jak :)
a poki co wyjasnie jeszcze bardziej
przy logowaniu sie innego usera pulpiterm zdalnym na mojego kompa wyskakuje mi monit z pytaniem czy chce wylaczyc sie na rzecz tamtego usera..
i teraz
chodzi o to jak zrobic /jelsi sie da/ zenu i ja i tamten user mogl korzystac z kompa dokladnie w tym samym czasie, bez zadnego przelaczania sie uzerow.
tylko ze nasz drugi kolega niebardzo :)
anyway.. jeszcze poczekam
moze ktos wie jak :)
a poki co wyjasnie jeszcze bardziej
przy logowaniu sie innego usera pulpiterm zdalnym na mojego kompa wyskakuje mi monit z pytaniem czy chce wylaczyc sie na rzecz tamtego usera..
i teraz
chodzi o to jak zrobic /jelsi sie da/ zenu i ja i tamten user mogl korzystac z kompa dokladnie w tym samym czasie, bez zadnego przelaczania sie uzerow.
Arkanis:chodzi im o to zeby wiecej niz jedna osoba mogla uzywac w pelni systemu uzywajac pulpitu zdalnego.
Te pytanie to lepiej powinienes zadac na forum Windowsa serwer a nie win XP . BO w WIn SRV jest taka moźliwosc jak praca na odległosc tylko trzeba miec dobrego kompa to tez zalezy od ilosci podpietych userów . Równieź jest jedno powazne utrudnienie nie obejrysz sobie filmu który jest akurat na tym dysku ani nie pograsz sobie w super gierki bo ci system nienadazy nad sysyłanie danych.
A co ja Ci napisalem ? Przeczytaj jeszcze raz.
ehh... nie rozumiecie.
chodzi im o to zeby wiecej niz jedna osoba mogla uzywac w pelni systemu uzywajac pulpitu zdalnego.
chodzi mi o wielouserowosc linuxowa.
chodzi o to zeby i user1 i user2 i user3 mogli robic cos na moim komppie w tej samej chwili
chodzi im o to zeby wiecej niz jedna osoba mogla uzywac w pelni systemu uzywajac pulpitu zdalnego.
chodzi mi o wielouserowosc linuxowa.
chodzi o to zeby i user1 i user2 i user3 mogli robic cos na moim komppie w tej samej chwili
Gdybys powiedział na co ci to moze znalazł by sie ktos kto by rozwiazał twój problem. Jest wiele technologi takich jak dostep zdalny, active directory nie wspomn tu o moźliwosciach windows serwer. Jest nawet moźliwosc wyswietlania obrazu na dwóch monitorach . Ale najpierw powiedz na co to ci bo moźe jest inne rozwiązanie twojego problemu.
A moźe hcodzi o to źe jeden komp będzie serverem i z dysku tego kompa będą koźystały inne komputery :roll:
Nie slyszalem o takiej mozliwosci. Powiedzmy ze sie nie da na 98%.
Strona 1 / 1