Uźytkownik ograniczony XP nie ma dotępu do Neostrady...
System XP+SP2 zainstalowana Neostrada.....Uźytkownik ograniczony nie ma dostępu do Neostrady...
Co z tym zrobić...
NA infolini TP powiedzieli źe jest problem wewnętrzny Windows XP...."nie moze czytać z rejestrów"...
Co z tym zrobić...
NA infolini TP powiedzieli źe jest problem wewnętrzny Windows XP...."nie moze czytać z rejestrów"...
Odpowiedzi: 8
Spokojnie, tak ma byc. To jest polaczenie Dial–Up przez modem, wiec dla systemu mniej wiecej "telefoniczne".antonio:pojawił się napis w nawiasie (Telefonicze) i to właśnie wzbudza we mnie niepewność czy wszystko jest OK.
To juz musisz sam ustawic. Przez Opcje internetowe wejdz do zakladki Polaczenia i wybierz polaczenie domyslne. Ono bedzie tym glownym przez ktore nastapi polaczenie z netem.antonio:Mam nadzieję, iź połączenie które skonfigurowałem nie będzie realizować połączeń przez zwykły modem, który teź mam zainstalowany w moim kompie?
Co masz na mysli ? Czy to rzeczywiscie polaczenie przez neostrade ? Jakosc a co za tym idzie – predkosc ? Cos innego ?antonio:Czy istnieje moźliwość sprawdzenia poprawności połączenia z Neostradą?
Udało mi się nawiązać nowe połączenie, ale przy konfiguracji uźyłem opcji "połącz uźywając lini telefonicznej" (czyli za pomocą modemu lub linii ISDN), oprócz tego przy nazwie ( którą ustawiłem taką samą jak w przypadku instalacji softu z neostrady ) – Neostrada TP pojawił się napis w nawiasie (Telefonicze) i to właśnie wzbudza we mnie niepewność czy wszystko jest OK. Mam nadzieję, iź połączenie które skonfigurowałem nie będzie realizować połączeń przez zwykły modem, który teź mam zainstalowany w moim kompie? Czy istnieje moźliwość sprawdzenia poprawności połączenia z Neostradą?
Witaj antonio.
Rozumiem ze chodzi Ci o system XP skoro piszesz o koncie z ograniczeniem ? Krotka pilka – nie dasz rady zainstalowac modemu na tym koncie. Ono nie ma takich uprawnien.
Jesli chodzi o GG, wybacz, ale uzywam go tylko do kontaktu ze znajomymi. Jesli bedziesz mial problemy, pisz smialo tutaj. Nie ja, to kto inny z pewnoscia pomoze.
Rozumiem ze chodzi Ci o system XP skoro piszesz o koncie z ograniczeniem ? Krotka pilka – nie dasz rady zainstalowac modemu na tym koncie. Ono nie ma takich uprawnien.
Jesli chodzi o GG, wybacz, ale uzywam go tylko do kontaktu ze znajomymi. Jesli bedziesz mial problemy, pisz smialo tutaj. Nie ja, to kto inny z pewnoscia pomoze.
Witam wszystkich,
Odnośnie uruchamiania neo z konta z ograniczeniami mam pytanie: Jak dokonać instalacji modemu jeźeli pracujemy na koncie z ograniczeniami.
Pytanie do El Nino:
Czy ewentualnie istnieje moźliwość skontaktowania sie z tobą na GG gdyby były problemy?
Odnośnie uruchamiania neo z konta z ograniczeniami mam pytanie: Jak dokonać instalacji modemu jeźeli pracujemy na koncie z ograniczeniami.
Pytanie do El Nino:
Czy ewentualnie istnieje moźliwość skontaktowania sie z tobą na GG gdyby były problemy?
Ciesze sie ze poszlo. A co do browarka, jesli 300 km od Wawy to blisko, mozesz podrzucic :wink: .
NP
NP
EL NINO, EL ADMIN.....jesteś naprawdę super Gość pomogłeś mi i to nie wiesz jak...Wszystko pszło OK...Ustawiłem połączenie ręcznie...Chodziło o hasło, źeby mogli kosrzystać wszyscy z Netu...Jak byś mieszkał gdzieś blisko Wawy...To podrzucił bym Ci browarek za to... Wielkie dzieki......
Na Forum jeszcze gdzieś zmalzałem...źe ktoś Wyrzucił Aplikację....Neostradę wrzucił do Autostartu dla Admina i dla uźytkownika i dodatkowa ustawił połączenie ręcznie...I rzekomo wszystko chodzi....Ale niestey to u mnie nie zadziałało.....Dziś sprawdzę Twoją radę... Dzięki za odpowiedź...
Masz zainstalowana aplikacje neostrady pewnie ? Nie znam jej, wiec nie moge powiedziec gdzie co kliknac.
Zrob inaczej – usun ta aplikacje. Zainstaluj modem podajac jesli bedzie trzeba, sterowniki z plyty neostrady. Po instalacji utworzy Ci sie polaczenie Dial–UP a Ty go skonfigurujesz podajac login, haslo (neostrady), numer telefonu (wystarczy gwiazdka – *), oraz zaznaczysz gdy system bedzie pytal czy zapisac login i haslo – "Dowolny uźytkownik tego komputera" zamiast "Tylko ja" czy cos podobnego.
Zrob inaczej – usun ta aplikacje. Zainstaluj modem podajac jesli bedzie trzeba, sterowniki z plyty neostrady. Po instalacji utworzy Ci sie polaczenie Dial–UP a Ty go skonfigurujesz podajac login, haslo (neostrady), numer telefonu (wystarczy gwiazdka – *), oraz zaznaczysz gdy system bedzie pytal czy zapisac login i haslo – "Dowolny uźytkownik tego komputera" zamiast "Tylko ja" czy cos podobnego.
Strona 1 / 1