uźycie procesora
Witam.
Mam pewien problem otóź co jakiś czas średnio do 10 sek. (nawet jak komputer stoi spokojnie) uźycie procesora dochodzi do 50%, z tego co sprawdziłem odpowiedzialny jest z to svchost.exe z nazwą uźytkownika: system. Sprawdziłem to w procesach ctrl+alt+del. Do czego on jest potrzebny i gdzie moźna go wyłączyć.
Mam pewien problem otóź co jakiś czas średnio do 10 sek. (nawet jak komputer stoi spokojnie) uźycie procesora dochodzi do 50%, z tego co sprawdziłem odpowiedzialny jest z to svchost.exe z nazwą uźytkownika: system. Sprawdziłem to w procesach ctrl+alt+del. Do czego on jest potrzebny i gdzie moźna go wyłączyć.
Odpowiedzi: 19
Ja mam dwa te pliczki, ale uźcie procesora prze nie jest zerowe.
Mam Windows 2000 Professional SP3 PL
No i bardzo dobźe. 4x svchost to standard w windowsie xp. Nawet jak się pojawi więcej to nie będzie znaczyć źe jest vir. A jak chcesz się upewnić to przeskanuj komp jakimś Antyvirusem.
ani jednej tylko neostrada + przez usb
No i co ? Ja mam 5 i nie mam zadnego wirusa. Ile masz sieciowek w kompie ? :wink:Maybach:mam to samo
4x svchost.exe
mam to samo
4x svchost.exe
4x svchost.exe
:wink: Niezle sie zaczyna , Bill dodal mala niespodzianke do swojego tortu
Zassałeś vira z dx :!: :)
ale jest jeszzce inne wyjscie z tym svchostem . a mianowicie czytalem , ze jezeli svhost zajmuje wieksze zasoby systemu (proc i pamiec) mozeliwe jest ,ze zagniezdzil sie w nim wirus.....ale to sa moje insynuacje
ale jest jeszzce inne wyjscie z tym svchostem . a mianowicie czytalem , ze jezeli svhost zajmuje wieksze zasoby systemu (proc i pamiec) mozeliwe jest ,ze zagniezdzil sie w nim wirus.....ale to sa moje insynuacje
kurcze raczej to nie to ale dzięki. Zjechałem kompa Nortonem antywirusem i anty trojanem i nic wszystko ok. A mam 2 pliki svchost.exe SYSTEM jeden zajmuje około 16196kb pamięci i to on obciąźa tak procek nawet powyźej 100% co uruchamia plik stronicowania i cały system się przycina. A i taka ciekawostka moźe to nic nie ma wspólnego ale zaczęło to występować po instalacji directX 9.0 (ze strony microsoftu).
Svchost to usługa sieciowa, bez niej nie będziesz mógł połączyć się z netem.
Jednakźe jest wirus który umieszcza proces o takiej samej nazwie w pamięci, najlepiej będzie jeźeli przeskanujesz system jakimś antywirusem.
Info o wirusie:
http://www.mks.com.pl/baza.html?show=forprinting&id=1755
Jednakźe jest wirus który umieszcza proces o takiej samej nazwie w pamięci, najlepiej będzie jeźeli przeskanujesz system jakimś antywirusem.
Info o wirusie:
http://www.mks.com.pl/baza.html?show=forprinting&id=1755
Strona 1 / 1