Użycie procesora 100%
Witam
Mam taki problem, jak uzywam IE lub Opery i np ogladam film strasznie mi tnie sie wszystko w kompie procesor w Menadżer zadan procesor mam od 85 do 100%
Nawet jak gg czasami uzywam to tak mam. o ogladaniu płynnym filmów moge zapomniec.
Nigdy sie tak nie działo.
Pr. P4 2400MHz
Ram 512
Radeon 9200 (128)
w tym zero programów działająćych w tle
zero wirusów trojanów itd.
Komp formatowany 2 razy i bez zmian
Ma ktos jakies rady???
Prosze o pomoc
Mam taki problem, jak uzywam IE lub Opery i np ogladam film strasznie mi tnie sie wszystko w kompie procesor w Menadżer zadan procesor mam od 85 do 100%
Nawet jak gg czasami uzywam to tak mam. o ogladaniu płynnym filmów moge zapomniec.
Nigdy sie tak nie działo.
Pr. P4 2400MHz
Ram 512
Radeon 9200 (128)
w tym zero programów działająćych w tle
zero wirusów trojanów itd.
Komp formatowany 2 razy i bez zmian
Ma ktos jakies rady???
Prosze o pomoc
Odpowiedzi: 2
Po pierwsze gdybym dokładnie nie czytał to bym na to buforowanie nie wpadł.
Po drugie - mimo szczerych chęcie nie jestem w stanie wyczytać co ten procesor zajmuje.
Po trzecie zaś . gdybyś opisał wszystko po bożemu, a nie per noga to moze bym nie musiał zgadywać.
Było kilka razy. Szukaj w archiwum a nie zakładasz nowy post
-
podajcie jakis link z odpowiedzia bo nie moge znalesc
-
<div>Linka nie będzie, bo nie bardzo jest po co i do czego.</div><div>Skor to film z sieci - tak chyba należy rozumieć to co napisąłeś w kwestii okolicznosći - to może by....szybsze łacze kupić?</div>
-
net mam 512 i 2 mies temu smigało wszytsko OK<br />nawet jak w necie nie jestem mam co jakis czas 100% uzycia procesora.<br />czytaj dokładnie posty jak juz chcesz sie wypowiadac<br />
Strona 1 / 1
a wiec, jak chodzi operaz to pokazuje sie ze zajmuje ona ok 80% jak IE to tez 8k 80%<br />jak gg to tez wyskakuje ze 80% nie zawsze sie tak dzieje, najczesciej jak chodzi net<br />nie wiem co mam jeszcze napisac:(<br />podobno temat juz był tylko nie moge znalesc<br />
a wiec, jak chodzi operaz to pokazuje sie ze zajmuje ona ok 80% jak IE to tez 8k 80%<br />jak gg to tez wyskakuje ze 80% nie zawsze sie tak dzieje, najczesciej jak chodzi net<br />nie wiem co mam jeszcze napisac:(<br />podobno temat juz był tylko nie moge znalesc<br />
Wiele się wyjaśni jak napiszesz jaki proces zajmuje tak duże zasoby. A może to suma kilku procesów to też napisz jakich. Np gdy aktualizuje sie program antywirusowy to może zajmować np 80% zasobów procesora. Gdy wypalasz płytkę w nero może być tyle samo. Dużo zależy też od mocy samego procka.<br />
Najczesciej IE i Opera zabiera 80%<br />ale czasami GG albo nawet zwykły Player<br />Procek P4 2400<br />
Skad masz internet ?<br />Jestes pewien za sterowniki do swojego sprzetu ? Sa najwlasciwsze ? Probowales zmienic ? Grafike, audio, etc...<br />Co z indeksowaniem, trybem pracy dysku, ewentualnymi bledami fizycznymi dysku ?<br /> Pamiec sprawna ?<br />
<p>Jakie procesy chodzą aktualnie na kompie?? Nie ma jakiś podejżanych nazw lub podobnych do tych windowsowych procesów??Skoro antywirusy nie wykrywają nic to nie musi znaczyć, ze komputer nie jest zainfekowany...<br /> </p>
Tu są programy które chodzą w tle: http://img.photobucket.com/albums/v246/ferrercnc/menager.jpg<br />Co do sterowników to jest tak jak powinno<br />Dysk OK<br />Ramy ostatnio dokupiłem nowe bo myslałem ze to wina starych<br />