Uzycie proca 100% ?!?!?! HELP. (spoolsv.exe)
Nie wiem co sie stalo, ale nagle, dzis rano komputer zaczal mi sie dziwnie zachowywac. Mmianowicie programy zaczely uruchamiac sie bardzo wolno... Tak jakby czekaly chwile po kliknieciu i dopiero potem zaskakiwaly :/ Bylo wszystko ok, bo winda jest swieza... 3 dni. PRocesy wygladaja normalnie – nic nie dziala ponad norme, tylko procesor wciaz pokazuje 100% uzycia !!! :/ Jakies sugestie?
NO TO WIEM JAKI PROCES MI ZABIERA OD 75 DO 90%... spoolsv.exe MIANOWICIE, ALE CO Z TYM FANTEM ZROBIC? WYLACZAM GO, A ON ZNOW SIE WLACZA... CZEKAM NA SUGESTIE.
NO TO WIEM JAKI PROCES MI ZABIERA OD 75 DO 90%... spoolsv.exe MIANOWICIE, ALE CO Z TYM FANTEM ZROBIC? WYLACZAM GO, A ON ZNOW SIE WLACZA... CZEKAM NA SUGESTIE.
Odpowiedzi: 5
Ja mam bardoz podobna sytuacje !!!!! Chcialem o tym napisac ale widze ze jest taki tamat . BArdzo prosze o pomoc :
kiedyst tak nie bylo a teraz np. jak klikam zeby otworzyc outlooka lub przegladarke to jest jakby taka zwiecha na chwlie i dopiero po pewnym czasie sie otwiera ale traw to dlugo !! W tym czasie mam np. otwarte okienko gg i winampa ale normalnie to nie powinno przeszkadac bo mam procka P4 2.4 GHZ i 512 DDR do tego ram bardoz szybko sie zapelnia i tak zostaje BARDZO PROSZE O POMOC !!! jezeli nie podalem czego waznego to mowcie bo zalezy mi na rozwiazaniu sprawy
pozdrawiam
kiedyst tak nie bylo a teraz np. jak klikam zeby otworzyc outlooka lub przegladarke to jest jakby taka zwiecha na chwlie i dopiero po pewnym czasie sie otwiera ale traw to dlugo !! W tym czasie mam np. otwarte okienko gg i winampa ale normalnie to nie powinno przeszkadac bo mam procka P4 2.4 GHZ i 512 DDR do tego ram bardoz szybko sie zapelnia i tak zostaje BARDZO PROSZE O POMOC !!! jezeli nie podalem czego waznego to mowcie bo zalezy mi na rozwiazaniu sprawy
pozdrawiam
Hmmm... nie nie mam takich wpisow... obecnie proces mam ustawiony na "nie uruchamiaj" i wszystko dziala ok, ale chyba nie jest to normalne, bo spoolsv.exe to jeden z podstawowych procesow XP... sam nie wiem... slyszalem, ze dopiero wymiana dysku to naprawiala – dziwne... Czekam na podpowiedzi...
Zerknij do rejestru czy nie masz dopisanego w kluczach SPOOLSV:
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunSPOOLSV
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServicesSPOOLSV
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunSPOOLSV
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunSPOOLSV
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServicesSPOOLSV
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunSPOOLSV
Nic... Zaden AV nic nie znalazl... uzywalem NAV i AVG.... Ad–Aware tez nic... Nie wiem, ale wkurza mnie to juz. Czekam na dalsze podpowiedzi. PS: Paradoksalnie drukarki nie mam :/
cheeky :
Proces spoolsv.exe jest odpowiedzialny za bufor wydruk, jednak do tego procesu lubią się przypinać wirusy i trojany wykorzystujące max. czas procesora ~ 100%.
Jednym z nich jest np. Backdoor.Ciadoor.B.
:arrow: Spróbuj odłączyć drukarkę ( jeśli posiadasz ),
:arrow: Zabij ten proces i wykonaj skanowanie dobrym antiwirus`em i spy–adware`m z najnowszymi definicjami wirusów, szpiegów, adware`ów.
Jeśli skanowanie nic nie znajdzie to pomyślimy nad innymi moźliwościami rozwiązania problemu.
Proces spoolsv.exe jest odpowiedzialny za bufor wydruk, jednak do tego procesu lubią się przypinać wirusy i trojany wykorzystujące max. czas procesora ~ 100%.
Jednym z nich jest np. Backdoor.Ciadoor.B.
:arrow: Spróbuj odłączyć drukarkę ( jeśli posiadasz ),
:arrow: Zabij ten proces i wykonaj skanowanie dobrym antiwirus`em i spy–adware`m z najnowszymi definicjami wirusów, szpiegów, adware`ów.
Jeśli skanowanie nic nie znajdzie to pomyślimy nad innymi moźliwościami rozwiązania problemu.
Strona 1 / 1