!!!! UWAGA !!!! na nowego wira !!!!

Uwaźajcie wszyscy na nowego wirusa o nazie W32.Netsky.B@mm, ktory rozsyłą się poczta elektronicza
Treść takiego maila to:
You Are Bad!

nie otwierajcie zalacznokow w pistaci .zipa

u mnie ten mail wszedl mi na konto wp.pl juz 5 razy, ale nie przeszedla na kompa dalej, tak wiec was ostrzegam... :twisted:

Odpowiedzi: 12

Volter:
Ostatnio dostałem tyle e–maili z tym Netsky źe dodałem taką oto regułę w Outlooku:
Zastosuj tę regułę po przyjściu wiadomości
Kiedy w polu Temat zawiera fake lub immediately lub hello lub something lub warning lub information lub stolen lub fake lub unknown lub hi
Usuń ją z serwera

i spokój... :D

maili o podobnym tekscie z załącznikami (których nie dotykam oczywiście :lol: ) dostję ostatnio na pocztę w tlenie.pl codziennie kilka...!! :shock: wysyłane z najróźniejszych bardzo wiarygodnych adresów ,nawet rządowych :wink: ...kprm.gov.pl
mcgregor99
Dodano
24.02.2004 20:42:16
Ja mam konto w wp i jakoś jeszcze nigdy na te konto minie przyszedł wirus.
Nie wiem skąd wydostajecie tyle tych wirów :roll: Do mnie przychodzą tylko przez konto na o2 :lol:
PgX
Dodano
24.02.2004 19:54:27
Ostatnio dostałem tyle e–maili z tym Netsky źe dodałem taką oto regułę w Outlooku:
Zastosuj tę regułę po przyjściu wiadomości
Kiedy w polu Temat zawiera fake lub immediately lub hello lub something lub warning lub information lub stolen lub fake lub unknown lub hi
Usuń ją z serwera

i spokój... :D
Volter
Dodano
24.02.2004 16:22:36
cos czuje ze bedzie trzeba pande na emeryturke wyslac, albo urlop :P
gieras
Dodano
24.02.2004 10:02:45
To w WP jest skaner ? Nie wiedziałam. Bo tak jakby go nie było. A do mnie właśnie na skrzynkę wp.pl kilka, ba parę razy MyDoom przywędrował. Jak się sam człowiek nie chroni to moźe sobie liczyć na Pandę :P
WindA
Dodano
24.02.2004 00:23:05
SLAY3R:
tire:
Nie rozumiem.Poczta wp.pl jest skanowana skanerem Panda Software....
Więc skąd u ciebie...?
:lol:

Moźe Panda miała przerwę na kawę w tym czasie :wink:

Zapewne,słodzoną CIH :lol: :lol: :lol:
Anonymous
Dodano
20.02.2004 21:24:29
Otworzyłeś nieznany załącznik... Ojojoj :twisted:

Ja nigdy tego nie robię – niewaźne jaką ma nazwę – poza tym NAV czuwa, ale i tak nie otwieram.
Pawek
Dodano
20.02.2004 19:55:03
niom, ja teź dostałem z róźnych kont z wp maile o róźnej treści, typu "Hi" lub "Fail" a w załączniku był plik zip

o wielkości 22166 lub 22155 bajtów

otworzyłem go :lol: Nic się nie stało (jeszcze :P) ale pojawił mi się plik o nazwie services.exe w c:windows . I za kaźdym razem gdy włączałem windowsa to ten plik pobierał całą moc procesora. Nie moźna było zamknąć tego procesu, więc się zdenerwowałem, odpaliłem windowsa w trybie awaryjnym i wywliłem ten plik. Teraz mam spokój.

acha na koniec przeskanowalem dysk NAV'em –> wykrył prawie 2k zaraźonych plików :P
The_judge
Dodano
20.02.2004 18:57:36
tire:
Więc skąd u ciebie...?

Moźe Panda miała przerwę na kawę w tym czasie :wink:
SLAY3R
Dodano
20.02.2004 18:42:19
no na wp. przyszlo mi wczoraj 5 razy i dzis 1 raz, tylko na konto wp, na interii nie mialem jeszcze...

a propos skaner antywirusowy na wp nie wiadomo czy do konca dziala, jezeli mowie w swoim przypadku. Mialem juz na skrzynce w wp.pl duzo wirusow, co chyba nie powinno ich byc... wp chyba sobie nie radzi sobie do konca z wirusami, albo skaner jest ograniczony dla tych kont bezplatnych

pzd. i uwazajcie ...
jesli moge dodac mam najnowsze aktualizacje wirusow w norton antivirus, tak wiec ten wirus wam on wykryje...
special
Dodano
20.02.2004 18:41:02
a poczta interia jakim ?.Mam tam skrzynke
Anonymous
Dodano
20.02.2004 18:24:51
Więc skąd u ciebie...?
tire
Dodano
20.02.2004 18:22:35
special
Dodano:
19.02.2004 21:33:57
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1