UWAGA! na Kaze!
Przeczytałem w jakiejś gazecie o Kazie źe najbardziej aktywni uźytkownicy (którzy ściągają masowo pliki z programów Kazaa i Morpheus) zostaną namierzeni przez jakiś "wymiar sprawiedliwości w internecie" na wysokie grzywy za prawa autorskie. Co wy na to, czy skończyły się juź dobre chwile ściągania wszystkiego co popadnie.
Do końca w to nie wieźę, ale chyba gazety nie kłamią, albo ktoś rzucił sobie taką famę, źeby nas przestraszyć.... :)
Pozdrawiam wszystkich i jakby to była prawda– uwaźajcie! :twisted:
Do końca w to nie wieźę, ale chyba gazety nie kłamią, albo ktoś rzucił sobie taką famę, źeby nas przestraszyć.... :)
Pozdrawiam wszystkich i jakby to była prawda– uwaźajcie! :twisted:
Odpowiedzi: 10
cos czuje ze to jakas wielka sciema, a pozatym z tego co wiem to mp3 mozna na legalu sciagac na 24h, a filmow raczej nie ciagne
Żeby wysłać pozwy sądowe do uźytkowników kaazy musieli by mieć nieco ponad 2000 lat czasu :wink:
Baldur's_Gate_II:Krecik, ale mi problem odszukac ip :) slyszales moze o takiej komendzie w wierszu polecenia jak netstat? :)
Wlacz kaze sciagaj mp3 i filmy i wpisz po 5 min netstat :)
Kaźdy, kto ma zainstalowaną najnowszą kazaa lite ma ukryte IP. Spradź sam, a się przekonasz (tylko musisz trafić na gostka z najnowszą kazą). Nie pisz tekstu jeśli nie wiesz co piszesz.
Krecik, ale mi problem odszukac ip :) slyszales moze o takiej komendzie w wierszu polecenia jak netstat? :)
Było w Polsce kilka przypadków, gdzie urzytkownicy Kazaa musieli płacić kary pienięźne, i to nie małe kwoty... :D
Lepiej uwaźać na inne rzeczy, którymi grozi Kazaa – ostatnio nastąpł nowy zalew wirusów stworzonych specjalnie dla Kazzy np. W32.Kwbot.C.Worm i inne podobne. Cholerstwo cięźko usunąć, więc uwaźajcie.
Ja wykasowałem całkowicie Kaze i uźywam tylko DC++.
Lepiej uwaźać na inne rzeczy, którymi grozi Kazaa – ostatnio nastąpł nowy zalew wirusów stworzonych specjalnie dla Kazzy np. W32.Kwbot.C.Worm i inne podobne. Cholerstwo cięźko usunąć, więc uwaźajcie.
Kazaa lite domyślnie ukrywa adresy IP, więc będą mieli problrm. RIAA jest "groźna" za oceanem, ale my moźemy być raczej spokojni.
Bardzo dziwne jest właśnie ztą kazą. oni by musieli pozamykać ok. 999999999 uźytkowników kazy i morpheusa jeszcze raz tyle.
Ja zamiawiam cele z widokiem na morze 8)
:):):):):):):)
Ja zamiawiam cele z widokiem na morze 8)
:):):):):):):)