UWAGA! na Kaze!
Przeczytałem w jakiejś gazecie o Kazie źe najbardziej aktywni uźytkownicy (którzy ściągają masowo pliki z programów Kazaa i Morpheus) zostaną namierzeni przez jakiś "wymiar sprawiedliwości w internecie" na wysokie grzywy za prawa autorskie. Co wy na to, czy skończyły się juź dobre chwile ściągania wszystkiego co popadnie.
Do końca w to nie wieźę, ale chyba gazety nie kłamią, albo ktoś rzucił sobie taką famę, źeby nas przestraszyć.... :)
Pozdrawiam wszystkich i jakby to była prawda– uwaźajcie! :twisted:
Do końca w to nie wieźę, ale chyba gazety nie kłamią, albo ktoś rzucił sobie taką famę, źeby nas przestraszyć.... :)
Pozdrawiam wszystkich i jakby to była prawda– uwaźajcie! :twisted:
Odpowiedzi: 20
Doktor X:co to sa te mirrory???
Witam.
Mirror z angielskiego to odbicie, lustro. W znaczeniu informatycznym jest to dokładna kopia serwera głównego mieszcząca się w innej lokalizacji. Robi się tak aby zwiększyć szybkość przeopływu danych i rozładować ruch.
Linki do programów na innych serwerach czyli jak coś ci słabo ściąga lub wogule to wpisujesz to w wyszukiwarkę i znajduję ci ten plik na innych serwerach.
co to sa te mirrory???
dobrz ze podales nam ta stronke jest naprawde spoxdamipl:Trochę mirrorów do tego programu co podał gieras:
http://www.filemirrors.com/ ...
Trochę mirrorów do tego programu co podał gieras:
http://www.filemirrors.com/search.src?file=klitekpp243e.exe&size=3366186
http://www.filemirrors.com/search.src?file=klitekpp243e.exe&size=3366186
chodzi ci o kazaa 2.43 ?? ja mam taki link http://www.chip.de/downloads/c_downloads_8833716.html
UPDATE:
albo taki http://www.emurayden.net/downloads/appz/klitekpp243e.exe
UPDATE:
albo taki http://www.emurayden.net/downloads/appz/klitekpp243e.exe
panowie ja w to wbijam !!! mam prosbe podajcie link do sciagmiecia najnowszej kazy light––z gory dziekuje i pozdrawiam !!!
Wydaje mi sie w calym sporze o legalnosc mp3 nie chodzi glownie o obrone praw autorskich muzykow, lecz po prostu RIAA chce na tym zarbic kupe kasy. Pare lat temu kazdy nagrywal sobie kasete z ulubionymi piosenkami z radia i jakos nikt sie o to nie oburzal. A dzialalnosci RIAA wiekszosc muzykow tez nie popiera :arrow: http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/217130.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
cos czuje ze to jakas wielka sciema, a pozatym z tego co wiem to mp3 mozna na legalu sciagac na 24h,
1. Sciema to nie jest, jak przeczytalem w magazynie People (stojac w kolejce do kasy w supermarkecie), w ostatnim miesiacu skierowano 261 wnioskow do prokuratury. (chodzi o USA)
2. Pamietaj, ze prawo autorskie nie zabrania sciagac "piosenek". Nie wolno Ci ich miec, jezeli nie kupisz do nich praw do posiadania kopii. Czyli jezeli masz plyte pana X z nagraniem Y, to mozesz sobie miec mp3 pana X z tym wlasnie utworem. Nikt nie bedzie Cie skarzyl za sciaganie, oskarzy Cie wtedy, kiedy udowodni Ci, ze posiadasz nielegalne kopie utworow.
Jezeli sie myle, prosze bieglych w temacie o sprostowanie.
Pozdrawiam,
Poźyjemy – Zobaczymy.
Nie zdziwiłbym się jakby to była, za rok, dwa.
Pozdrówki
Nie zdziwiłbym się jakby to była, za rok, dwa.
Pozdrówki
Pawek:Jednak zanim dotrze to do Polski to ładne pare lat minie.
Ja bym powiedzial parenascie lat. :wink: :D
RIAA, jezeli w ogóle moze kogokolwiek pozywac, to obywateli swojego kraju, a i tego do końca nie wiadomo (trwają spory o podstawie zakorzenionej w konstytucji USA). W kaźdym razie w Hiszpani równieź są rozsyłane zawiadomienia o popełnieniu przestepstwa. Jednak zanim dotrze to do Polski to ładne pare lat minie.
jak by ktoś chciał przetestować http://www.dataz.xp.pl/
Nie chce mi się wieźyć, źe zwiększa.
Wszystko zaleźy od kogo ściagasz.
Masz np. 512 a ściągasz od kogoś kto ma modem i i tak będziesz miał transfer 1 – 2 Kb/s
Pozdrówki
Wszystko zaleźy od kogo ściagasz.
Masz np. 512 a ściągasz od kogoś kto ma modem i i tak będziesz miał transfer 1 – 2 Kb/s
Pozdrówki
Nie chce mi się zakładać nowego topica o tym programie więc zapytam się czy ktoś kiedyś uźywał tego czegoś KLcheater podobno zwiększa predkość transferu. Czy ktoś się kiedyś tym bawił. i powie czy pomaga
Przedstawiciele organizacji P2P United, zrzeszającej operatorów sieci
bezpośredniej wymiany plików, poinformowali, źe są gotowi zwrócić
rodzicom Brianny Lahary 2 tys. USD. Taką kwotę zapłacić musieli
rodzice dwunastolatki stowarzyszeniu RIAA za odstąpienie od procesu
sądowego.
Przedstawiciele organizacji P2P United, zrzeszającej operatorów sieci
bezpośredniej wymiany plików, poinformowali, źe są gotowi zwrócić
rodzicom Brianny Lahary 2 tys. USD. Taką kwotę zapłacić musieli
rodzice dwunastolatki stowarzyszeniu RIAA za odstąpienie od procesu
sądowego.
Witam.
No fakt, w stanach jakaś 12–latka zapłaciła 2000$ grzywny sa ściągnięte około 1000 plików mp3. Oczywiście poszła na ugodę z RIAA, bo w sądzie inaczej pewnie by się to skończyło. Na dzień dzisiejszy (czyli na parę dni wstecz, bo wtedy o tym czytałem) wytoczono ponad 1000 pozwów sądowych ludziom za złamanie praw autorskich poprzez róźnego typu programy p2p. Okazuje się źe RIAA koźysta z tej samej technologii śledzenia co FBI i CIA i pewnie reszta agencji na świecie, a mianowicie koźystają z ogromnych mocy obliczeniowych w przetwarzaniu i wyciąganiu wniosków z całego rucu sieciowego. Zresztą w Polsce takźe TP jest zobligowana do udostępnienia końcówek wyjściowych na świat polskim agencjom celem śledzenia spraw "zagroźenia bezpieczeństwa", ale co za problem dorobić zapis w ustawie i chronić prawo autorskie? To źe ktoś napisał tutaj, źe musieliby zamknąc połowę Polaków – wiadomo źe nie zamkną, ale jak cię posadzą czy teź wsadzą karę to kilku twoich kumpli będzie ostroźniejszych... Zresztą w jaki sposób gliniarze robią naloty na akademiki? Wpadają i konfiskują sprzęcicho jednemu czy dwóm piratom – zaś na drugi dzionek reszta ludzi z miasteczka akademickiego chodzi ze twardzielami na zajęcia, a płytki ma pochowane. Oczywiście po paru dniach wszystko wraca do normy, ale presja tego iź mogą ci wlepc karę istnieje. I OTO W TAKICH DZIAŁANIACH CHODZI!!!
Ale na dzień dzisiejszy źyczę miłego ssania z przebogatego zdroju sieci... :D
No fakt, w stanach jakaś 12–latka zapłaciła 2000$ grzywny sa ściągnięte około 1000 plików mp3. Oczywiście poszła na ugodę z RIAA, bo w sądzie inaczej pewnie by się to skończyło. Na dzień dzisiejszy (czyli na parę dni wstecz, bo wtedy o tym czytałem) wytoczono ponad 1000 pozwów sądowych ludziom za złamanie praw autorskich poprzez róźnego typu programy p2p. Okazuje się źe RIAA koźysta z tej samej technologii śledzenia co FBI i CIA i pewnie reszta agencji na świecie, a mianowicie koźystają z ogromnych mocy obliczeniowych w przetwarzaniu i wyciąganiu wniosków z całego rucu sieciowego. Zresztą w Polsce takźe TP jest zobligowana do udostępnienia końcówek wyjściowych na świat polskim agencjom celem śledzenia spraw "zagroźenia bezpieczeństwa", ale co za problem dorobić zapis w ustawie i chronić prawo autorskie? To źe ktoś napisał tutaj, źe musieliby zamknąc połowę Polaków – wiadomo źe nie zamkną, ale jak cię posadzą czy teź wsadzą karę to kilku twoich kumpli będzie ostroźniejszych... Zresztą w jaki sposób gliniarze robią naloty na akademiki? Wpadają i konfiskują sprzęcicho jednemu czy dwóm piratom – zaś na drugi dzionek reszta ludzi z miasteczka akademickiego chodzi ze twardzielami na zajęcia, a płytki ma pochowane. Oczywiście po paru dniach wszystko wraca do normy, ale presja tego iź mogą ci wlepc karę istnieje. I OTO W TAKICH DZIAŁANIACH CHODZI!!!
Ale na dzień dzisiejszy źyczę miłego ssania z przebogatego zdroju sieci... :D
RIAA zgodziła się porozumieć z matką 12–letniej Amerykanki Brianny LaHara, która była oskarźona o nielegalne kopiowanie muzyki przez sieć P2P.
Młoda amerykanka sądziła, źe 29.99 USD jakie jej matka płaciła sieci Kazaa, uprawnia ją do swobodnego ściągania muzyki online. W rzeczywistości było inaczej i teraz młoda Brianna musiała się stawić przed sądem. Jednak cały proces nie trwał długo i juź po 24 godzinach od jego rozpoczęcia RIAA zgodziła się na to, aby matka Brianny zapłaciła 2000 USD odszkodowania (2 USD od kaźdej pobranej piosenki) za nielegalną działalność córki. Odszkodowanie to jest pierwszym efektem 261 spraw sądowych, jakie rozpoczęły się w USA z powództwa RIAA, przeciwko uźytkownikom sieci P2P.
Na początku rozprawy Brianna narzekała na ból zębów i cierpienia emocjonalne wywołane procesem, jednak juź po ogłoszeniu wyroku wyraziła skruchę w związku ze swoją działalnością. "Przepraszam za to co zrobiłam. Uwielbiam muzykę i nie chciałam krzywdzić artystów, których kocham – powiedziała Brianna LaHara.
Na ogłoszenie wyroku wciąź czeka jeszcze 260 osób, które niestety nie mogły skorzystać z niedawno ogłoszonej przez RIAA amnestii.
strzeźcie się, bo nie znacie dnia ani godziny :)
Ja radze nie sciagac takich afrodyzjakow jak Winamp 3.8 . Kumpel tak zrobil, na szczescie mial AV. Plik byl zarazony wirusem SoBig o ile dobrze pamietam.