Utracone autoodtwarzanie

Witam

Z dnia na dzien pojawiaja sie nowe problemy i teraz jest to autoodtwarzanie wkladanych krazkow. Z tego co widzialem na forum ten temat byl juz wielokrotnie poruszany, w moim przypadku jednak zadne z podanych wczesniej porad nie daly rezultatu. Po pierwsze co sie stalo. Z dnia na dzien opcja autoodtwarzania po prostu zniknela tak jakby jej nigdy nie bylo. Probowalem grzebania w rejestrze i wszystkich narzedziach administracyjnych. Opcje napedow tez nic nie wniosly nowego. Probowalem nawet TweakXP, bez rezultatu. Nawet po nacisnieciu prawym klawiszem myszki na ikonie napedu z wlozona plytka, ktora na 100% moze byc autoodtwarzana, opcji ten nie ma w menu. Zniknela. Nie instalowalem zadnego nowego oprogramowania, ani nie zmienialem nic w systemie, zeby taka sytuacja byla uzasadniona. Bardzo prosze o pomoc, bo juz mnie po malu cos trafia, jak musze na kazda plytke wchodzic recznie.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 10

Pawek:
Mówisz, źe byłeś wszędzie, ale...

Spróbuj uźyć tego – Weź Start––>Uruchom––>gpedit.msc

Potem Konfiguracja komputera––>Szablony administracyjne––>System, tam będzie opcja "Wyłącz funkcję autoodtwarzania" – ustaw ją 'Wyłącz', powtarzam 'Wyłącz' (prawo podwójnej negacji :wink: ).

Dzięki ja teź skorzystałem z twojej porady –––jest trafiona w 100%, Pozdrawiam :)
Robert2
Dodano
14.01.2006 14:26:41
zastosuj poprawkę od Micro.. skopu

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6–e8fa–45c4–a171–1b389cfacdad&DisplayLang=en
Anonymous
Dodano
28.02.2004 11:46:41
Witam ponownie. Nie wiem jak u Was ale u mnie problem powodował Nero a dokładniej wersja 6.3.0.2. Po odinstalowaniu tej wersji problem zniknął. Potem zainstalowałem wersję 6.3.0.3 i problem nie występował. Teraz uźywam wersję, którą uźywałem wcześniej 6.0.0.23, wszystko gra i buczy. Coś te nowości nie wychodzą mi na zdrowie :wink: Pozdrawiam
marifo
Dodano
22.02.2004 02:38:40
zrób to co napisał godunow tylko w bardziej drastyczny sposób. odepnij kabel od cdeka, odpal system bez niego, wylacz kompa i ponownie zalacz urzadzenie.
Anonymous
Dodano
13.02.2004 11:47:04
Przeczytałem chyba juź wszystkie posty i mi teź nic nie pomaga, nawet jeźeli wyrzucam obydwa napędy. Po restarcie, oczywiście znajduje obydwa napędy i po chwili są gotowe do uźycia ale niestety autoodtwarzanie dalej nie działa. Czyźby pozostawało ponowne zainstalowanie systemu? :( Pozdrawiam
marifo
Dodano
10.02.2004 23:38:55
Huma22:
wins:
Usluga "Wykrywanie sprzetu powloki" czy wlaczona.

Sprawdzilem. Dziala. Wiec to tez nie to.

Pozdrawiam

Wejdz na menadzera urządzeń sprzętu i wyrzuć ten (usuńs)napęd..
I zrestartuj powinien odnowa zainstalować stery do cd–ka i powinno wrócić do normy..(przywrócić ustawienia domyślne..

Ja przeewaźnie wyłaczam Auto–otwarzanie Tak uznaje za wygodniejsze rozwiazanie..
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
25.08.2003 17:47:23
wins:

Sprawdzilem. Dziala. Wiec to tez nie to.

Pozdrawiam
Huma22
Dodano
25.08.2003 13:04:26
wins
Dodano
24.08.2003 21:40:48
Obawiam sie, ze nie trafiles. Bo tam tez juz sprawdzalem. Jak pisze, ze wszedzie to wszedzie. No chyba, ze o czyms jeszcze nie wiem. Ale w Szablonach administracyjnych mam ustawione "Wylacz". Prosze o nowe sugestie.

Pozdrawiam
Huma22
Dodano
24.08.2003 21:34:19
Mówisz, źe byłeś wszędzie, ale...

Spróbuj uźyć tego – Weź Start––>Uruchom––>gpedit.msc

Potem Konfiguracja komputera––>Szablony administracyjne––>System, tam będzie opcja "Wyłącz funkcję autoodtwarzania" – ustaw ją 'Wyłącz', powtarzam 'Wyłącz' (prawo podwójnej negacji :wink: ).
Pawek
Dodano
21.08.2003 22:10:01
Huma22
Dodano:
21.08.2003 22:00:11
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1