Utracone autoodtwarzanie
Witam
Z dnia na dzien pojawiaja sie nowe problemy i teraz jest to autoodtwarzanie wkladanych krazkow. Z tego co widzialem na forum ten temat byl juz wielokrotnie poruszany, w moim przypadku jednak zadne z podanych wczesniej porad nie daly rezultatu. Po pierwsze co sie stalo. Z dnia na dzien opcja autoodtwarzania po prostu zniknela tak jakby jej nigdy nie bylo. Probowalem grzebania w rejestrze i wszystkich narzedziach administracyjnych. Opcje napedow tez nic nie wniosly nowego. Probowalem nawet TweakXP, bez rezultatu. Nawet po nacisnieciu prawym klawiszem myszki na ikonie napedu z wlozona plytka, ktora na 100% moze byc autoodtwarzana, opcji ten nie ma w menu. Zniknela. Nie instalowalem zadnego nowego oprogramowania, ani nie zmienialem nic w systemie, zeby taka sytuacja byla uzasadniona. Bardzo prosze o pomoc, bo juz mnie po malu cos trafia, jak musze na kazda plytke wchodzic recznie.
Pozdrawiam
Z dnia na dzien pojawiaja sie nowe problemy i teraz jest to autoodtwarzanie wkladanych krazkow. Z tego co widzialem na forum ten temat byl juz wielokrotnie poruszany, w moim przypadku jednak zadne z podanych wczesniej porad nie daly rezultatu. Po pierwsze co sie stalo. Z dnia na dzien opcja autoodtwarzania po prostu zniknela tak jakby jej nigdy nie bylo. Probowalem grzebania w rejestrze i wszystkich narzedziach administracyjnych. Opcje napedow tez nic nie wniosly nowego. Probowalem nawet TweakXP, bez rezultatu. Nawet po nacisnieciu prawym klawiszem myszki na ikonie napedu z wlozona plytka, ktora na 100% moze byc autoodtwarzana, opcji ten nie ma w menu. Zniknela. Nie instalowalem zadnego nowego oprogramowania, ani nie zmienialem nic w systemie, zeby taka sytuacja byla uzasadniona. Bardzo prosze o pomoc, bo juz mnie po malu cos trafia, jak musze na kazda plytke wchodzic recznie.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 10
Pawek:Mówisz, źe byłeś wszędzie, ale...
Spróbuj uźyć tego – Weź Start––>Uruchom––>gpedit.msc
Potem Konfiguracja komputera––>Szablony administracyjne––>System, tam będzie opcja "Wyłącz funkcję autoodtwarzania" – ustaw ją 'Wyłącz', powtarzam 'Wyłącz' (prawo podwójnej negacji :wink: ).
Dzięki ja teź skorzystałem z twojej porady –––jest trafiona w 100%, Pozdrawiam :)
zastosuj poprawkę od Micro.. skopu
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6–e8fa–45c4–a171–1b389cfacdad&DisplayLang=en
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6–e8fa–45c4–a171–1b389cfacdad&DisplayLang=en
Witam ponownie. Nie wiem jak u Was ale u mnie problem powodował Nero a dokładniej wersja 6.3.0.2. Po odinstalowaniu tej wersji problem zniknął. Potem zainstalowałem wersję 6.3.0.3 i problem nie występował. Teraz uźywam wersję, którą uźywałem wcześniej 6.0.0.23, wszystko gra i buczy. Coś te nowości nie wychodzą mi na zdrowie :wink: Pozdrawiam
zrób to co napisał godunow tylko w bardziej drastyczny sposób. odepnij kabel od cdeka, odpal system bez niego, wylacz kompa i ponownie zalacz urzadzenie.
Przeczytałem chyba juź wszystkie posty i mi teź nic nie pomaga, nawet jeźeli wyrzucam obydwa napędy. Po restarcie, oczywiście znajduje obydwa napędy i po chwili są gotowe do uźycia ale niestety autoodtwarzanie dalej nie działa. Czyźby pozostawało ponowne zainstalowanie systemu? :( Pozdrawiam
Huma22:wins:Usluga "Wykrywanie sprzetu powloki" czy wlaczona.
Sprawdzilem. Dziala. Wiec to tez nie to.
Pozdrawiam
Wejdz na menadzera urządzeń sprzętu i wyrzuć ten (usuńs)napęd..
I zrestartuj powinien odnowa zainstalować stery do cd–ka i powinno wrócić do normy..(przywrócić ustawienia domyślne..
Ja przeewaźnie wyłaczam Auto–otwarzanie Tak uznaje za wygodniejsze rozwiazanie..
Pozdrawiam
wins:Usluga "Wykrywanie sprzetu powloki" czy wlaczona.
Sprawdzilem. Dziala. Wiec to tez nie to.
Pozdrawiam
Usluga "Wykrywanie sprzetu powloki" czy wlaczona.
Obawiam sie, ze nie trafiles. Bo tam tez juz sprawdzalem. Jak pisze, ze wszedzie to wszedzie. No chyba, ze o czyms jeszcze nie wiem. Ale w Szablonach administracyjnych mam ustawione "Wylacz". Prosze o nowe sugestie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mówisz, źe byłeś wszędzie, ale...
Potem Konfiguracja komputera––>Szablony administracyjne––>System, tam będzie opcja "Wyłącz funkcję autoodtwarzania" – ustaw ją 'Wyłącz', powtarzam 'Wyłącz' (prawo podwójnej negacji :wink: ).
Strona 1 / 1