UT
jak zaserwować gre na necie? źeby się mogły hipki podpinać do mnie?
Odpowiedzi: 7
Chodzi o to gdzie w ustawieniach UT ustawia się grę na Internecie. Bo jest tam "create new multiplayer game" ale to jest to gry po Lan'ie. czy ktos wie jak zahostowac po Internecie?
Krzychooo:(...)
Jak napiszesz jak się ZAKŁADA SERWER w grze "step by step" wtedy odpowiesz na moje pytanie :wink:
ze screnami i filmikiem instruktarzowym czy bez :?: ;)
jak jestes w osiedlowej to sprawdz sobie pingi jakie masz do serwerow bo jesli masz ta osiedlowke zapchana to z grania nici :( no i jeszcze sprawa publicznego ip.
juz lepiej niech jakis twoj kolega z neo postawi serwer a ty sie wtedy dolaczysz ;)
Jeśli jesteś w sieci lokalnej i nie masz publicznego IP to ludzie spoza sieci raczej nie będą mogli się z Tobą połączyć, ale mogę sie mylić.
klikasz w multiplayer –>start new multiplayer game
i tam juź wszsystko chyba jasne : określasz rodzaj gry, planszę, zasady, ilość graczy, czy będą boty itd :)
i tam juź wszsystko chyba jasne : określasz rodzaj gry, planszę, zasady, ilość graczy, czy będą boty itd :)
Pewnikiem gdzieś w multiplayer i tam create server ;)
no jestem w sieci osiedlowej
Ale niemusisz mi wyliczać czego potrzebuje bo to to chyba kazdy wie.
takie zarty nie są zbyt twórcze :?
a co do "serwowania" to chyba kazdy kto chodź troche liznął zabawy grania przez sieć czy internet zrozumie to pojęcie.
Jak napiszesz jak się ZAKŁADA SERWER w grze "step by step" wtedy odpowiesz na moje pytanie :wink:
Ale niemusisz mi wyliczać czego potrzebuje bo to to chyba kazdy wie.
takie zarty nie są zbyt twórcze :?
a co do "serwowania" to chyba kazdy kto chodź troche liznął zabawy grania przez sieć czy internet zrozumie to pojęcie.
zaserwowac :?: hipki :?:
chyba ci chodzi o zalozenie internetowego serera gry ;)
do tego trzeba
– po 1 egz gry / gracza ;)
– neostrady640kb/s na serwer ;)
– niskich pingow :)
reszta juz idzie prosto wchodzisz do gry ustawiasz serwer podajesz swoje ip kolega i gracie ;)
no i jak jestes w sieci osiedlowej to moga byc schody
chyba ci chodzi o zalozenie internetowego serera gry ;)
do tego trzeba
– po 1 egz gry / gracza ;)
– neostrady640kb/s na serwer ;)
– niskich pingow :)
reszta juz idzie prosto wchodzisz do gry ustawiasz serwer podajesz swoje ip kolega i gracie ;)
no i jak jestes w sieci osiedlowej to moga byc schody
Strona 1 / 1