UT2004 – dźwięk inny niź 3d?
dostałem (w końcu..) swoje ut2004, juź wszystko niby ok, ale coś mi nie pasowało – po chwili okazało się, źe gra wymusza dźwięk 3d! jest to o tyle denerwujące, źe po prostu nie słyszę, gdy ktoś strzela, chodzi, robi cokolwiek za mną, a nawet po lewej i prawej – słuchawki robią jakby za główny głośnik, słyszę więc tylko radosne przeładowywanie własnej broni... nie muszę chyba mówić, jaki to ma wpływ na moje statystyki :D nie da się czegoś zrobić, źeby było normalne stereo? pamiętam, źe kiedyś–kiedyś, w demie, wszystko było ok.. (panom zgryźliwym mówimy, źe instrukcja koncentruje się praktycznie tylko na gameplay'u, nie wspomina nawet słowem o opcjach tegoź nie dotyczących, dziękujemy)
Odpowiedzi: 13
TAK bo to serwer dema, ale za to poziom jest wysoki.
a co, grają tam tylko na jednej? :roflolool:
taktrzysiak, rozwiązałem problem dźwięku 3d. kupiłem słuchawki 3d :D
taktrzysiak, rozwiązałem problem dźwięku 3d. kupiłem słuchawki 3d :D
jeśli lubisz mape Ons–torlan polecam serwer Parba/chello
czterech_:hmmmm... który patch?
a skoro juź masz gre i chyba troche tam w nią grasz, masz jakieś ulubione serwery? na razie pwnuje boty, ale warto by było jakieś fajne chapnąć, źeby nie spędzić kilku nocy po prostu na szukaniu..
Polecam programik The All Seeing Eye – z pewnoscią znajdziesz odpowiadające Ci serwery :)
Ps. Teraz powróciłem do Quake'a 3 i Toca RD 2 :D
hmmmm... który patch?
a skoro juź masz gre i chyba troche tam w nią grasz, masz jakieś ulubione serwery? na razie pwnuje boty, ale warto by było jakieś fajne chapnąć, źeby nie spędzić kilku nocy po prostu na szukaniu..
Mam Live'a 5.1 i mogę wybrać dźwięk dwukanałowy w opjach :shock:
blah blah blah, don't treat me as a n00b
jakby w opcjach było jakieś 2d to bym je ustawił i dał spokój, lol. tymczasem w tychźe mam safe mode (4bit, 11khz :twisted:), HD3d, HD3d+eax, koniec, w łindołsie konfiguracja glosnikow jest taka jak trzeba, takoźe i w sound effect manager od ac97.
sprawę załatwia po części foobar z dwoma wtyczkami: 5.1 to stereo converter i lineout support, innymi słowy cały dźwięk leci najpierw przez foobara. no i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, źe zanim ten zrobi swoje, to mija jakieś 0.3 sekundy, co potrafi wkur... eee... znaczy źe ten, cięźko się gra troche.
jakby w opcjach było jakieś 2d to bym je ustawił i dał spokój, lol. tymczasem w tychźe mam safe mode (4bit, 11khz :twisted:), HD3d, HD3d+eax, koniec, w łindołsie konfiguracja glosnikow jest taka jak trzeba, takoźe i w sound effect manager od ac97.
sprawę załatwia po części foobar z dwoma wtyczkami: 5.1 to stereo converter i lineout support, innymi słowy cały dźwięk leci najpierw przez foobara. no i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, źe zanim ten zrobi swoje, to mija jakieś 0.3 sekundy, co potrafi wkur... eee... znaczy źe ten, cięźko się gra troche.
czterech_:chyba jednak zajrzałem i chyba jednak nie ma, chyba jednak mam zrobić screenshot?
nie ma software, jest 'safe mode', ale na nim wszystko brzmi gorzej niź na atari (ale przynajmniej wszystko słychać ;P)
To wybierz 2D Sound czy Aureal 2D, nie pamiętam dokładnie ale miałem ten sam problem na moim Live!. Po prostu pokombinuj z ustawieniami :>
Podaj teź jaką masz dźwiękówkę i czy zaznaczyłeś w jej opcjach tryb dźwięku 2.X
chyba jednak zajrzałem i chyba jednak nie ma, chyba jednak mam zrobić screenshot?
nie ma software, jest 'safe mode', ale na nim wszystko brzmi gorzej niź na atari (ale przynajmniej wszystko słychać ;P)
czterech_:dostałem (w końcu..) swoje ut2004, juź wszystko niby ok, ale coś mi nie pasowało – po chwili okazało się, źe gra wymusza dźwięk 3d! jest to o tyle denerwujące, źe po prostu nie słyszę, gdy ktoś strzela, chodzi, robi cokolwiek za mną, a nawet po lewej i prawej – słuchawki robią jakby za główny głośnik, słyszę więc tylko radosne przeładowywanie własnej broni... nie muszę chyba mówić, jaki to ma wpływ na moje statystyki :D nie da się czegoś zrobić, źeby było normalne stereo? pamiętam, źe kiedyś–kiedyś, w demie, wszystko było ok.. (panom zgryźliwym mówimy, źe instrukcja koncentruje się praktycznie tylko na gameplay'u, nie wspomina nawet słowem o opcjach tegoź nie dotyczących, dziękujemy)
Chyba nie zajrzałeś do opcji nawet... tam po prostu wybierasz STEREO :D
Jeśli jest moźliwość ustaw w grze "Software Renderer" dla dzwięku.
zintegrowane z pytą ac97, ustawione najpierw najpierw na głośniki,potem na słuchawki, ciągle to samo – mam w nich tylko center speaker.
Karta dźwiękowa to ... ?
Moźe w jej ustawieniach naleźy ustawić, źe ma sie 2 głośniki/słuchawki ?
Moźe w jej ustawieniach naleźy ustawić, źe ma sie 2 głośniki/słuchawki ?
Strona 1 / 1