Uszkodzony sprzęt, czy błąd XP ??

Witam. Potrzebuję pomocy w dość nietypowym problemie. Otóż podczas normalnego korzystania z Neostrady komp wyskoczył z błędem "CommApp-Woo-Woo-COM". Po czym się zawiesił. Po uruchomieniu ponownie, nie dało już rady włączyć XPka. Próba włączania przez tryby awaryjne [wiersz poleceń itp.[ kończą się tym samym - ciągle się sam resetuje. Postanowiłem formatnąć dysk i "położyć XP" jeszcze raz. Wszystko OK, do czasu jak instalator kopiuje pliki. Dochodzi do kopiowania "Sterowników magistrali PCI" no i ... d**. Dalej nie pójdzie. Mam podłączone dwa dyski - myślałem że, jeden padł. Jak podłączam tylko "stary" jest to samo, jak podłączam tylko nowy - przechodzi dalej i na sam koniec wylatuje z błędem STOP 0x0000007E. Wykluczam wadliwą CD - bo próbowałem z 3 różnymi XPkami. No i zgłupiałem ... poczytałem rózne fora, posiedziałem na googlach. Zresetowałem BIOSa - pamięć CMOS checsum error - załadował sobie standardowe ustawienia. Robiłem wszystko co radzili na innych forach ... No i co ?? Dalej ](*,) ](*,) Dlatego piszę tutaj. Może ktoś ma jakiś "patent" jak TO obejść. Żeby chociaż sformatować dysk - reszta pójdzie z górki ... Dzięki za pomoc !!

Odpowiedzi: 1

1. Test pamięci. 2. Zdjęcie partycji, a nie sam format. Tak na początek bowiem jakoś mam awersję do wdawania się w szczegóły widząc starannoś przedstawiania opisu problemu zamykające się we frazie [quote] mam dwa dyski [/quote] PS. A ten checksum error to w jakim charakterze się pojawia ?
Rebe
Dodano
19.09.2007 22:11:44
Thomsen
Dodano:
19.09.2007 21:33:12
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1