Uszkodzony dysk??

Witam mam taki problem mam kompa na ktorym chce zainstalowac windowsa(XP, 98 lub ME obojetnie) ale jak go instaluje to mi wyskuje ze nie da sie go sformatowac albo skopiowac jakiegos pliku na dysk z cdromu. Czy moze byc to wina dysku twardego??? Z góry dziekuje za odpowiedz.

Odpowiedzi: 8

JN dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.
Gambit
Dodano
11.04.2005 21:51:10
piwo musi byc pod reka

Tyź racja ale w pracy niewolno,no chyba źe na wyjeździe ale wtedy teź nie wolno bo kierowca.
JNJN
Dodano
11.04.2005 21:19:24
Co prawda nie pamietam juz kiedy ostatnio instalowalem u siebie system, ale w godzine to u mnie zawsze stoi system i oprogramowania od groma. I to niezaleznie od tego czy komp ma trzy dni, czy tez trzy lata. Przygotowanie ? A owszem – piwo musi byc pod reka, fajki i popielniczka :P .
EL NINO
Dodano
11.04.2005 21:10:50
JN, ta cała litania ma na celu odstraszenie od uzytkowania kompa

Musze przyznać ELNINO źe jestem zaskoczony tym co piszesz,bo jest to opis przygotowania kompa i prawidłowej instalacji systemu na komputerze,który stosuje z powodzeniem ja i wielu od których się uczyłem,wyjątkiem od tego moźe być komp który ma do 6 miesięcy i wszystko w nim gra i wtedy instalujesz tylko nowy system bez sprawdzania i konserwacji.

Sam pracując wykonuje to w ten sposób i jest zawsze dobrze i wcale nie wymaga to duźo wysiłku i pracy,dodatkowo 1 godzina pracy.
JNJN
Dodano
11.04.2005 20:59:55
EL NINO:
....ja sie zastanawiam po jej przeczytaniu, czy czasem nie wyrzucic kompa i kupic se w zamian dwie stalowe kulki :P

Będzie OT, ale jakoś mi powagi nie starczyło:
Tak malo śłów, a tak wiele informacji z zakresu autopromocji:
i to, źe myśli i to, źe czytać umie, a juź rozbrajające jest całkowicie to subtelne nawiązanie do Hermana Wouka :lol:
Rebe
Dodano
11.04.2005 20:49:47
JN, ta cala litania ma na celu odstraszenie od uzytkowania kompa ? Bo nawet ja sie zastanawiam po jej przeczytaniu, czy czasem nie wyrzucic kompa i kupic se w zamian dwie stalowe kulki :P

Gambit:
wyskuje ze nie da sie go sformatowac albo skopiowac jakiegos pliku na dysk z cdromu.
Jednoczesnie chyba nie ? A skoro naprzemian, zatrzymaj sie jedynie nad fragmentem posta JN–a dotyczacym sprawdzenia podpiecia dysku (docisniecia wtyczek tasm), lub sprawdzenia pamieci.
EL NINO
Dodano
11.04.2005 20:36:15
Zrób jak tu.

Sprawdz na błędy,pamięć,dysk.
Sprawdz napęd CD czy sprawny.
Sprawdz płyty instalacyjne z systemami czy dobre.

Przygotowanie dysku do wgrania świeźego systemu.

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=9576&hl=delpart

Wgranie świeźego systemu – dotyczy róźnych systemów.

Na początek konserwacja kompa,czyli odkurzanie wnętrza,czyszczenie złączy stykowych kart PCI i AGP,pamięci,sprawdzenie chłodzenia procesora,karty grafiki – wyczyszczenie radiatorów i wentylatorów oraz sprawdzenie zamocowania dysków i napędów,sprawdzenie taśm,kabli i zworek – ogólnie wszystkiego.

Wskazana diagnostyka pamięci i dysku na błędy.
a/ pamięci
http://www.goldmemory.cz/
b/ dysku
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html

Odłącz kabel od netu z kompa – wyjmij wtyczke.
Odłącz wszystkie kable z urządzeń USB od kompa oprócz klawiatury i myszy jak masz.
Reset biosu na default i ustaw tylko co trzeba.
Wgraj świeźy system XP z SP1 lub SP2 lub inny.
Wgraj stery do płyty głównej.
Wgraj stery do grafiki i muzyki i inne.
Wgraj directX 9.0 b lub c.
Wgraj oprogramowanie antywirusowe z firewalem.
Wgraj poprawki systemowe w wypadku wgrania XP z SP1.
Oprogramowanie i reszta.
JNJN
Dodano
11.04.2005 20:07:14
a jaki masz system plikow na tym dysku?? moze to jakies polinuksowe pozostalosci... :?
FlaQs
Dodano
11.04.2005 19:49:56
Gambit
Dodano:
11.04.2005 19:20:34
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1