Uszkodzony dysk?
Zainstalowalem sobei program HDDLife, na poczatku pokazywał z emoj nowy dysk (kupiony tydzien temu) ma Stan 51%, Sprawność 51% z kazdym uruchomieniem programu procenty spadają, czy moj dysk naprawde sie psuje czy ten program nie podaje prawdziwych parametrów, jakim innym programem sprawdzic sprawnosc dysku?
Odpowiedzi: 5
Ten HDDLife jest jakis dziwny, sciagłem ze stronki Seagate SeaTools, sprawdziłem nim dysk, nie wykrył zadnych błedow, wrociłem do windowsa i HDDlife pokazuje ze moj dysk jest ok parametry wrociły do normalnego stanu.
AD 1: Teoretycznie powinien chodzic szybciej.
AD 2: Istnieja, poszukaj na stronie producenta dysku.
AD 2: Istnieja, poszukaj na stronie producenta dysku.
Mam dwa kolejne pytania dotyczace dysku:
1. Mam dwa dyski, stary 10Gb Seagate i nowa 160GB Barracude, Stary dysk to jedna partycja na ktorej mam system zainstalowany i wszystkie programy, mam takie pytanie czy system i inne aplikacje beda szybciej działały jesli zrobie partcje systemowa na nowym dysku i tam zainstaluje Windowsa i cała reszte??
2. Czy istnieja jakies narzedzia diagnostyczne dla dyskow seagate?
p.s. Dzieki za wczesniejsze odpowiedzi.
1. Mam dwa dyski, stary 10Gb Seagate i nowa 160GB Barracude, Stary dysk to jedna partycja na ktorej mam system zainstalowany i wszystkie programy, mam takie pytanie czy system i inne aplikacje beda szybciej działały jesli zrobie partcje systemowa na nowym dysku i tam zainstaluje Windowsa i cała reszte??
2. Czy istnieja jakies narzedzia diagnostyczne dla dyskow seagate?
p.s. Dzieki za wczesniejsze odpowiedzi.
SMART jest technologia wbudowana w dysk twardy. Jesli wszystkie wartosci, sa w normie lub zawsze pozytywnie, a na dodatek, nie zauwazasz zadnych fizycznych niezgodnosci w pracy dysku, oznacza to ze z dyskiem wszystko OK.
Zrobiłem tak jak napisałes, uźyłem Everesta.
Stan jest we wszystkich OK, w wiekszosci Zawsze Pozytywnie i Wartośći w Normie,
To dobrze?
Stan jest we wszystkich OK, w wiekszosci Zawsze Pozytywnie i Wartośći w Normie,
To dobrze?
Strona 1 / 1