Uszkodzone pamieci?
wsadzilem dzis nowe pamiec 2x512 Dual i mam takie problem ze np:
Właczajac gre FAR CRY zamaist trawy sa czarne platy
Wlaczajac gre NFS:MW komp po chwili sie restartuje
Uruchamiajac test pamieci w programie Everest komp sie restartuje.
Pamieci sa uszkodzone?cCzy tez na t wplyw moze miec np Zasilacz 300 lub moze trzeba cos ustawic w biosie?
Właczajac gre FAR CRY zamaist trawy sa czarne platy
Wlaczajac gre NFS:MW komp po chwili sie restartuje
Uruchamiajac test pamieci w programie Everest komp sie restartuje.
Pamieci sa uszkodzone?cCzy tez na t wplyw moze miec np Zasilacz 300 lub moze trzeba cos ustawic w biosie?
Odpowiedzi: 15
tak w dualu wystepuja bledy.nawet gdy wsadze 2 kosci ale nei w dualu to tez wystepuja bledy
A sprawdzałeś czy błedy występują, gdy obsadzisz te kości nie w dualu ?
Sprawdzilem pamieci osobno w programach memtest i memtest86i mam 95% pwnosc ze nei sa uszkodzone.system dzila dobrze jak jest jedna kosc wsadzona ale jak juz sa 2 to zaczyna sie wieszac,pokazywac niebiski ekran itp.Czy to jest spowodowane przez zasilacz 300W?
Slyszalem tez ze jezeli pamieci sa uszkodzone pokazuje sie niebiski ekran z bledami.Czyten ekran mzoe byc takze spowodowany slaba maca zasilacza?
program Memtest znalazl mi kilka bledow czy na nie tez mzoe wplywac zasilacz czy tylko uszkodzenia?
program Memtest znalazl mi kilka bledow czy na nie tez mzoe wplywac zasilacz czy tylko uszkodzenia?
Ja bym popatrzył na to z tej strony – dodał nowy sprzęt (więcej pamięci) i zaczeły się problemy. Zasilacz tylko 300W – a tu GF6600, płyta z nForce2 Ultra, no i 1GB DDR... Hmm... Ja bym to rozumiał w ten sposób: Po dodaniu ramu – nieco zaczyna brakować mocy na kartę graficzną. Widocznie sprzęt pracuje juz na granicy moźliwości zasilacza.
to moźe w pliku tekstowym tam gdzie moźna zmieniać ustawienia gry znajdz dział gdzie są opcje obrazu i tam znajdz linike gdzie pisze o wyświetlaniu obrazu, tam jako driver zmien na OpenGl.
przed chwila nagle na ekranie pojawil mi sie obraz tak jak z niedostrojonego telewizora co sie moze dziac?
To chodzi o opcje RENDERER?u mnei nei mozna tam nic zmienic jest tylko Directx9.Znalazlem juz obraz Iso ale jak go nagrywam na cd i chce zbootowac nic sie nei dzije.naped mam ustawiony w biosie dobrze
Te czarne płaty w Far Cry to od sterownika od karty graficznej, w grze trzeba zmienić sterownik na OpenGl i wtedy bedzie dobrze wyświetlało obraz.
moj sprzet to:
Sempron 2400+
Plyta GIGABYTE Ga–7n400s–l
6600 GT ULTIMATE
2x512 Corsair
Jezeli chodzi o te timingi to jak je sie sprawdza?
Gdy wlaczalem program Everst pisalo mi ze pamiec taktowana jest na 200 MHZ nei wiem czy to nei za malo?Z ta trawa to chodzi o to ze jak wlaczam gre Far CRy to nie widac trawya przy grze NFS;MW komp sie restartuje.Prosibym o podanie linku do tego obrazu Memtest poneiwaz moj angilski jest slaby.Z gory dzikuje
Sempron 2400+
Plyta GIGABYTE Ga–7n400s–l
6600 GT ULTIMATE
2x512 Corsair
Jezeli chodzi o te timingi to jak je sie sprawdza?
Gdy wlaczalem program Everst pisalo mi ze pamiec taktowana jest na 200 MHZ nei wiem czy to nei za malo?Z ta trawa to chodzi o to ze jak wlaczam gre Far CRy to nie widac trawya przy grze NFS;MW komp sie restartuje.Prosibym o podanie linku do tego obrazu Memtest poneiwaz moj angilski jest slaby.Z gory dzikuje
Se moźna sprawdzać do imentu.
Ani wiadomo jaka płyta, ani jak te pamieci zestawione ( timingi ), ani ....jaka karta graficzna, bo jakoś opis
Ani wiadomo jaka płyta, ani jak te pamieci zestawione ( timingi ), ani ....jaka karta graficzna, bo jakoś opis
nie bardzo mi do kwestii RAM–u pasuje.zamaist trawy sa czarne platy
Na stronie memtesta jest do ściągnięcia – poszukaj dobrze.
no ok ale jaki obraz ISo?Z kad mam go sciagnac?ja sciagnalem tylko Memtest
Tak, ściągasz obraz ISO wypalasz na płytkę, albo zgrywasz na dyskietkę i restartujesz kompa. Tylko musisz miec ustawione bootowanie w BIOSie na CD lub FDD, w zaleźności czy odpalasz z płyty czy z dyskietki.
czyli ze mam to nagrac na cd i edzie sie bootowac samo?
Strona 1 / 1