Uszkodzone foldery??
Witam!
Mam takie problem; nie wiem kiedy się to stało ale dopiero ostatnio zauważyłem ze na mojej 3 partycji jest system plików fat32 a ze mam xp to na 2 pozostałych jest ntfs. Miałem zamiar w niedalekiej przyszłości przerobić ten dysk ale cos mi pokrzyżowało plany:/. Odpalam kompa i chce on skanować ten dysk.Za 1 razem pozwoliłem ale jak zauważyłem ile to trwa to zrezygnowałem, włączyłem go i kicha.3 foldery na dysku są uszkodzone choć podczas skanowania ukazywał wewnętrzne pliki. A w systemie pisze ze są puste a przy próbie otwarcia komunikat: "E:\netowe nie jest dostępny. Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny" . Nie wiem czy to przez system plików czy jakiś wirus ale skanowałem i nic nie mam. Ciekawe ze tylko niektóre foldery są uszkodzone. Co radzicie? Jak odzyskać cos takiego?
Z góry dzięki za jakąkolwiek oznakę zainteresowania:)
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 2
Możesz spróbować się dostać do tych folderów za pomocą trybu awaryjnego (F8 podczas startu systemu).
Kolejnym rozwiązaniem jest dystybucja Linuxa typu Live CD (np.: Koppix). Ja w ten sposób dobrałem się do katalogów do ktrych dobrać nie mogłem się przez Win XP.
Pisz na bierząco jak Twoje próby - będziemy kombinować :)
BTW, tak to juz jest z FATem.