Uszkodzone foldery??

Witam!

Mam takie problem; nie wiem kiedy się to stało ale dopiero ostatnio zauważyłem ze na mojej 3 partycji jest system plików fat32 a ze mam xp to na 2 pozostałych jest ntfs. Miałem zamiar w niedalekiej przyszłości przerobić ten dysk ale cos mi pokrzyżowało plany:/. Odpalam kompa i chce on skanować ten dysk.Za 1 razem pozwoliłem ale jak zauważyłem ile to trwa to zrezygnowałem, włączyłem go i kicha.3 foldery na dysku są uszkodzone choć podczas skanowania ukazywał wewnętrzne pliki. A w systemie pisze ze są puste a przy próbie otwarcia komunikat: "E:\netowe nie jest dostępny. Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny" . Nie wiem czy to przez system plików czy jakiś wirus ale skanowałem i nic nie mam. Ciekawe ze tylko niektóre foldery są uszkodzone. Co radzicie? Jak odzyskać cos takiego?

Z góry dzięki za jakąkolwiek oznakę zainteresowania:)

Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 2

Polecam na początek świetny program do odzysku danych Handy Recovery 1.0 jest to wersja starsza ale jedyna darmowa tego softu.

Możesz spróbować się dostać do tych folderów za pomocą trybu awaryjnego (F8 podczas startu systemu).

Kolejnym rozwiązaniem jest dystybucja Linuxa typu Live CD (np.: Koppix). Ja w ten sposób dobrałem się do katalogów do ktrych dobrać nie mogłem się przez Win XP.

Pisz na bierząco jak Twoje próby - będziemy kombinować :)
Wolfskin
Dodano
10.08.2006 15:33:17
Sprobowac softu do odzysku danych. Moze cos z tego wyjdzie. Jakiego ? A masz tu bijacy po oczach przyklejony temat o odzyskiwaniu danych.

BTW, tak to juz jest z FATem.
EL NINO
Dodano
10.08.2006 10:02:30
adam_110
Dodano:
09.08.2006 12:38:38
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1