Uszkodzenie Windowsa Xp
Witam,
Mam takie pytanie, czy mozna jakos uszkodzic łindowsa tak aby kompletnie stracil stablilnosc? Nie ma mowy oczywiscie w bezposrednia ingerecje w pliki (kasowanie, edycja). Wiem ze pytanie moze wydawac sie dosyc glupie ale obawiam sie ze jak nie zrobie takiego kroku nigdy nie uda mi sie przekonac paru osob ze format i powtorna instalacja systemu sa mi niezbedne. z gory dziekuje i pozdrawiam.
Mam takie pytanie, czy mozna jakos uszkodzic łindowsa tak aby kompletnie stracil stablilnosc? Nie ma mowy oczywiscie w bezposrednia ingerecje w pliki (kasowanie, edycja). Wiem ze pytanie moze wydawac sie dosyc glupie ale obawiam sie ze jak nie zrobie takiego kroku nigdy nie uda mi sie przekonac paru osob ze format i powtorna instalacja systemu sa mi niezbedne. z gory dziekuje i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 10
:twisted: cieszę się źe mogłem pomóc :twisted:
no sprawdzilem wlasnie czy dziala i dziala koncertowo. Niebieskie ekran jak w pysk strzelil wyskakuje:)
Wielkei dzieki Robak, wlsnie czegos takiego szukalem, pewnie w najblizszej przyszlosci sprawdze jak dziala:)
Jeśli admin bystry to się zgadza :D
Ale kolega piszący post chyba ma dostęp do rejestru.
Ale kolega piszący post chyba ma dostęp do rejestru.
I w szkole i w pracy, jesli na kompie nie masz prawa admina, to w rejestrze se mozesz ...
muszę poszukać w swoich szpargałach :D wiem źe mam opis pewnego triku, który wywala niebieski ekran.
znalazłem:
"Planowany zwis systemu (2000 i Xp)
W tych windach jest moźliwość wywołania zwisu systemu na zawołanie
Tak więc:
Wchodzimy w Edytor Rejestru i w:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesi804prtParameters.
Zaznaczamy parameters i w menu wybieramy standardowo "Nowy" i "Wartość DWORD" i nadajemy nazwę:" CrashOnCtrlScroll" i ofkoz w dane wartości wpisujemy 1.
I restartujemy kompa.Po ponownym uruchomieniu w kaźdej chwili mozemy zawiesić kompa W tym celu naciskamy Ctrl i przytrzymujemy a następnie naciskamy Scroll Lock 2 razy i zwis następuje odrazu
btW: Nie odpowiadam oczywiście za szkody które mogą powstać gdzy specjalnie wywołamy "blue Screen"–y..Oczywiście ten sposób jest tyko po to opisany aby np podczas lekcjigdy nauczyciel będzie sie czepiać źe nic nie robiemy ,moźemy mu udowodnić ze przez to nic nie robimy bo komp ciągle sie zawiesza..Np. w pracy Nie jest to po to źeby ktoś mógł wykorzystać to przeciwko komuś..!!
znalazłem:
"Planowany zwis systemu (2000 i Xp)
W tych windach jest moźliwość wywołania zwisu systemu na zawołanie
Tak więc:
Wchodzimy w Edytor Rejestru i w:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesi804prtParameters.
Zaznaczamy parameters i w menu wybieramy standardowo "Nowy" i "Wartość DWORD" i nadajemy nazwę:" CrashOnCtrlScroll" i ofkoz w dane wartości wpisujemy 1.
I restartujemy kompa.Po ponownym uruchomieniu w kaźdej chwili mozemy zawiesić kompa W tym celu naciskamy Ctrl i przytrzymujemy a następnie naciskamy Scroll Lock 2 razy i zwis następuje odrazu
btW: Nie odpowiadam oczywiście za szkody które mogą powstać gdzy specjalnie wywołamy "blue Screen"–y..Oczywiście ten sposób jest tyko po to opisany aby np podczas lekcjigdy nauczyciel będzie sie czepiać źe nic nie robiemy ,moźemy mu udowodnić ze przez to nic nie robimy bo komp ciągle sie zawiesza..Np. w pracy Nie jest to po to źeby ktoś mógł wykorzystać to przeciwko komuś..!!
Chocby przez naprawe z plyty XP :wink: .Yoda:W 99% przypadków system odratować da się.
Pozdrawiam.
Lepszych narzędzi czyszczących uźyj więc, albo w ręce kogoś, kto pojęcie ma jak zrobic to oddaj.
Sam przeciwnikiem formatowania dysku jako panaceum jestem. W 99% przypadków system odratować da się.
Pozdrawiam.
Sam przeciwnikiem formatowania dysku jako panaceum jestem. W 99% przypadków system odratować da się.
Pozdrawiam.
chodzi o to ze dostalem kompa z zainstalowanym windowsem jakies 2 lata temu, w tym czasie obciazony byl on na 100%. Strasznie duzo plikow przelecialo, juz nawet nie pamietam ile programow mialem zainstalowanych. W tej chwil wszystko dziala strasznie powolnie (mimo zastosowania programow czyszczacych, recznego czyszczenia, no generalnie dbania o xp). Uwazam wiec ze najlepiej byloby format zrobic i zainstalowac wszystko raz jeszcze. Niestety nikt nie podziela mojego zdania, wiec o formacie moge zapomniec. Stad pomysl na taka mala dywersje, ze jak przestanie dzialac to koniec, format c :twisted:
Zaskoczyłeś mnie. A moźesz wytłumaczyć mi, dlaczego uwaźasz, źe format niezbędny moźe być?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1