Uszkodzenie partycji NTFS na hdd – odzyskanie !
Witam
Dziś wieczorem chcialem zmienić rozmiar partycji NTFS z 40 Gb do 30 Gb aby zrobić sobie troche miejsca pod system. Uźylem do tego celu programu Partition Magic 8.0.
Niestety podczas procesu nastąpila drobna awaria – pad systemu i proces zostal przerwany.
Faktycznie na partycji zostaly wszystkie dane i niczego nie brakuje.
Teraz chcialbym "odbudować" tę partycję nie kopiując plików z niej na drugi dysk, ręcznie po jednym bo mam tego za duźo.
Czy moźna jakoś odtworzyć tę partycję ?
Jakiego programu i jak do tego uźyć – proszę o rady !
Dziś wieczorem chcialem zmienić rozmiar partycji NTFS z 40 Gb do 30 Gb aby zrobić sobie troche miejsca pod system. Uźylem do tego celu programu Partition Magic 8.0.
Niestety podczas procesu nastąpila drobna awaria – pad systemu i proces zostal przerwany.
Faktycznie na partycji zostaly wszystkie dane i niczego nie brakuje.
Teraz chcialbym "odbudować" tę partycję nie kopiując plików z niej na drugi dysk, ręcznie po jednym bo mam tego za duźo.
Czy moźna jakoś odtworzyć tę partycję ?
Jakiego programu i jak do tego uźyć – proszę o rady !
Odpowiedzi: 5
Hmmm, Wystarczylo zrobić:
:)chkdsk D: /f
Uźylem chkdsk na tej partycji z takiego niewielkiego programu TestDisk, ale ten mi tylko pokazal te partycje i nic wiecej. Wyświetlil tez pliki na niej. Niestety jednak nie dalo rady jej odbudować :(
Pewnie częściej jednak niź ja z PM . Tyle, źe mnie ise cos kołacze, źe jednak w ksłąd progrmau wchodzi i coś do przywracania po nieudanej zmianie.
Zać co do "kierowania" to pewnie – tak na dobry poczatek bym ku poleceniu chkdsk dla tej partycji uwagę zwrocił.
Zać co do "kierowania" to pewnie – tak na dobry poczatek bym ku poleceniu chkdsk dla tej partycji uwagę zwrocił.
A gdybyś Rebe zechcial mnie troche nakierować – ja z windowsami rzadko mam styczność...
A PM to nie zawiera narzędzia, kóre w wypadku błedu w pracy progrmau umoźliwia "powrót do przeszłości" ?
Strona 1 / 1