uszkodzenia fizyczne dysku
w zwiazku z tym ze dysk sata mi gubi pliki mam pytanko czy zna ktos jakies nie za bardzo skomplikowane programy ktore znajda mi sektory w ktorych jest dysk uszkodzony i ustawia partycje poza tymi sektorami narazie mam na tym dysku linuxa bo winda nie pojdzie z takimi bledami a chcialbym miec winde bo na ata nie gubi mi plikow rejestru prosze o szybka pomoc
Odpowiedzi: 10
Witam Ja teź mam uszkodzoną jedną nóźkę przy dysku tzn.... niema jej i dysk odziwo mi wspaniale pracuje:)Czy to moźe mi zakłócać prace tego dysku?? to jest dysk Barracuda 7200 80GB pozdrawiam!!
Jak nikt nie odpowiedział, wszystko masz podane cudów nie ma.
Poczytaj i zastosuj,wejdz na strone producenta dysku i zastosuj jego narzędzia.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Jak bym jeszcze wymienił zasilacz na mocniejszy oraz taśmy sygnałowe.
Zobacz na pamięć czy nie ma błędów.
Jak kręcisz to odkręć.
Jak nic serwis albo nowy.
Poczytaj i zastosuj,wejdz na strone producenta dysku i zastosuj jego narzędzia.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Jak bym jeszcze wymienił zasilacz na mocniejszy oraz taśmy sygnałowe.
Zobacz na pamięć czy nie ma błędów.
Jak kręcisz to odkręć.
Jak nic serwis albo nowy.
niestety nikt nie odpowiada na moj post prosze czytajcie dokladniej poytam sie o programy ktore stworza partycje poza bad sectorami ich nie da sie naprawic gdyz sa to uszkodzenia fizyczne wiec na nich dysk po prostu "staje"
michalf84:wlasnie problem jest w tym ze sa to bledy fizyczne dysk czesto lezal w samej reklamowce na sniegu ma juz troszke czasy dlatego potrzebuje programiku by znalazl te bledy i utworzyl poza nimi partycje zeby bylo wszystko gites nawet formatowanie niskopoziomowe nic nie daje bo dysk staje w miejscu w ktorym jest uszkodzony...
Polecam najpierw wyzerowanie danych na dysku programem Ranish Partition Manager i sformatowanie go do systemu plików FAT32 potem z dyskietki startowej Win98 lub WinME uruchomić A:scandisk /all i wybrać opcje gruntowne skanowanie dysku pozdrawiam!!
wlasnie problem jest w tym ze sa to bledy fizyczne dysk czesto lezal w samej reklamowce na sniegu ma juz troszke czasy dlatego potrzebuje programiku by znalazl te bledy i utworzyl poza nimi partycje zeby bylo wszystko gites nawet formatowanie niskopoziomowe nic nie daje bo dysk staje w miejscu w ktorym jest uszkodzony...
Polecam Hdd Regenerator :) jezeli to nie sa fizyczne bledy dysku to powinien naprawic bad sektory:)
Error nie sądze źe mu wyczyta dysk z dyskietki startowej Win 98
a nie moźna dyskietki startowej z wina 98 wrzycić i uźyć scandisk /r ?:
czy jakoś tak??
czy jakoś tak??
juz raz oddaloem dysk dostalem nowy tamten padl po 3 tygodniach a uszkodzenia fizyczne mam na starym dysku.... na nowym czyli sata windows chodzi mi kilka dni lub 1 i gubi p;iki systemowe niestety nikt mi nie pomogl w tej sprawie...
jesli masz dysk SATA czyli pewnie jest to nowy dysk...To dlaczego nie pójdziesz np do sklepu gdzie go kupiłeś...Masz w końcu gwarancje
Strona 1 / 1