Usuwanie pustej partycji.
Odpowiedzi: 6
-
[quote=XanTyp]W instalatorze masz jasno przedstawione, co zrobić, by stworzyć nową partycję i tak samo w przypadku, usunięcia już istniejącej. Wybierasz odpowiednią, wciskasz literkę z klawiatury itd. Postępujesz wg instrukcji. Cała filozofia. Jeśli liczysz jednak, że usunięcie jednej partycji zwiększy ci automatycznie pojemność drugiej - srogo się rozczarujesz.[/quote] Właśnie napewno nie zwiększy pojemności drugiej, ponieważ to jest puste ! :D Jak włączam laptopa wyskakują dwa takie do wyboru: Windows XP Home Edition i Windows XP Home Edition xD. I nie wiem jak usunąć to drugie.. poprostu jest puste - jak na to klikam to pisze żę nie ma czegoś tam i żeby wrócić do wyboru systemu ... Kilka tygodni po laptopie formatowałem komputer i sprawnie to poszło, ale miałem tam dwa systemu Windows XP Home Edition i jeden był do użytku normalnego a drugi do pisania faktur (tak zrobił informatyk) xd. No i po tym formacie na komputerze są 3 partycje ... w tym jedna (ta ostatnia czyli chyba ta na której był system przed formatem) pusta ... Krótko mówiąc. Przed formatem - włącza się laptop normalnie, nic się nie wybiera. Po formacie - są dwa systemy do wyboru: jeden to ten sformatowany albo zainstalowany (nie wiem , bo nie wiedziałem co robię xD) a drugi pusty czyli tak jakby sama nazwa była i nie weim po jaki ch** tam jest xP xd. [b][color=red]JAK COŚ TO NIE WIEM CZY TE PARTYCJE TO SĄ TE SYSTEMY DO WYBORU PRZY WŁĄCZANIU[/color][/b] xP, ale tak mi mówił informatyk. P.S. A mianowicie pisze ... "Wybierz system operacyjny do uruchomienia: Microsoft Windows XP Home Edition Microsoft Windows XP Home Edition" Wybierając pierwszy jest wszystko git :D, a wybierając drugi pisze: "Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: <katalog główny Windows> Windows\system32\bat.dll. Zainstaluj ponownie kopię tego pliku.". Tam pisze chyba "bat.dll", ale nie wiem bo zdjęcie mi się nie wyraźne zrobiło xd
-
[quote=giecikk]jeden był do użytku normalnego a drugi do pisania faktur[/quote]Wiesz, to może zwróć się do innego informatyka. Tak na wszelki wypadek. Nie wzbudza we mnie zaufania ktoś, kto stawia dwa identyczne systemy, żeby... no w sumie to żeby po co?! #-o