Usuwanie NIS 2004 (problem z instalacją nowego antywira)
Witam
Znajomemu kompletnie rozleciał się Norton Internet Security 2004 pl. Niestety nie dało się go równieź odinstalować, poniewaź wywalał jakieś bzdurne komunikaty o błędach instalacji itp...
Pozostało usunąć go ręcznie. Poszedł więc katalog Symantec z Program Files a takźe z Common Files (Symantec Shared) Wyczyszczono rejestry, wyłączono w usługach i wpisach startowych wszystko dotyczące Nortona.
Windows odpala się szybko i czysto, źadnych błędów.
Niestety, przy próbie zainstalowania AVASt 4.6 Home program powiadamia, źe wykrył istniejącego antywirusa i tu wymienia oczywiście Nortona.
Jak pozbyć się resztek Symanteca ?? Gdzie tego szukać ? Czym wyrzucić osierocone dll ? Co się jeszcze po cichu ładuje ?
Wielkie dzięki za wszelkie info :)
Znajomemu kompletnie rozleciał się Norton Internet Security 2004 pl. Niestety nie dało się go równieź odinstalować, poniewaź wywalał jakieś bzdurne komunikaty o błędach instalacji itp...
Pozostało usunąć go ręcznie. Poszedł więc katalog Symantec z Program Files a takźe z Common Files (Symantec Shared) Wyczyszczono rejestry, wyłączono w usługach i wpisach startowych wszystko dotyczące Nortona.
Windows odpala się szybko i czysto, źadnych błędów.
Niestety, przy próbie zainstalowania AVASt 4.6 Home program powiadamia, źe wykrył istniejącego antywirusa i tu wymienia oczywiście Nortona.
Jak pozbyć się resztek Symanteca ?? Gdzie tego szukać ? Czym wyrzucić osierocone dll ? Co się jeszcze po cichu ładuje ?
Wielkie dzięki za wszelkie info :)
Odpowiedzi: 7
zjadek_copy:ja miałem kiedyś ten sam problem z NIS 2005
I co w związku z tym :?: Masz coś ciekawego do powiedzenia ?
zjadek_copy:ja miałem kiedyś ten sam problem z NIS 2005
I co w związku z tym :?: Masz coś ciekawego do powiedzenia ?
ja miałem kiedyś ten sam problem z NIS 2005
Nie ma za co, ale chciałem jeszcze coś dodać bo natknąłem sie jeszcze na taki oto pliczek
Usuwacz smieci po NISie 2004 w rejestrze.
Usuwacz smieci po NISie 2004 w rejestrze.
Chylę czoła, programik SymNRT zrobił swoje. Wielkie dzięki za odpowiedź :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zerknij TUTAJ i przejdz do SymNRT i TUTAJ
Poza tym wyczysc doszczętnie wszystkie Tempy i inne smieci w trybie awaryjnym, skasuj usługi Nortona posiłkując sie Hijackiem i jego narzedziem "Delete an NT service"
Dobij reszte wpisów tez Hijackiem
Rejest wyczyść jakims programem typu RegCleaner etc.
Poza tym wyczysc doszczętnie wszystkie Tempy i inne smieci w trybie awaryjnym, skasuj usługi Nortona posiłkując sie Hijackiem i jego narzedziem "Delete an NT service"
Dobij reszte wpisów tez Hijackiem
Rejest wyczyść jakims programem typu RegCleaner etc.
CompareDll powinien pomóc... wyszuka osierocone .dll, które będziesz mógł ręcznie wyrzucić... :P
chyba.. do końca pewien nie jestem.
chyba.. do końca pewien nie jestem.
Strona 1 / 1