usuwanie aktualizacji systemu
Mam mały dysk (40 GB) i na partycji C: mam niecałe 200 MB wolnego miejsca. Robiłem wielką czystkę na kompie, ale to niewiele pomogło. Potrzebuję o wiele więcej miejsca, a jedyne co i zostało do usunięcia to aktualizacje windowsa. Mam ich całą masę i kaźda zajmuje sporo miejsca. Zauwaźyłem, źe w Dodaj/Usuń Programy są one ułoźone od najmniejszego numerka do największego. Domyślam się, źe te mniejsze numery aktualizacji to są te starsze, a te większe to te nowsze. Mam bardzo duźą rozbieźność (pierwsza ma numer 3xxxxx a ostatnia 9xxxxx). Chciałbym wiedzieć, czy mógłbym usunąć te stare aktualizacje i czy to jakoś negatywnie nie wpłynie na pracę mojego PieCa.
Mógłby mnie ktoś oświecić? :lol:
Mógłby mnie ktoś oświecić? :lol:
Odpowiedzi: 2
xiaolin – w katalogu windows znajdziesz pliki tworzone przez poprawki ,a słuźące do ew. przywróceniu poprzedniej wersji. Jeźlei wszystko dziąła to mozesz te "nadmiarowe" zestawy usunąć, a potem tylko wyczyścić wpisy z dodaj usuń.
Samo odinstalowanie poprawek jest działaniem ryzykownym – patrz na to co napisał damiancore , a w dodatku moze spowodować ózne dziwne objawy, bo istniały i poprawki do poprawek.
Samo odinstalowanie poprawek jest działaniem ryzykownym – patrz na to co napisał damiancore , a w dodatku moze spowodować ózne dziwne objawy, bo istniały i poprawki do poprawek.
Aktualizacje zabezpieczają luki w Twoim komputerze, dlatego ja nie zalecam usuwania jakiejkolwiek. Na pracę Twojego komputera w zaden sposób negatywny/pozytywny nie wpłynie. Poprostu będziesz mógł się czuć "mniej bezpieczny".
W jednym z tematów przyklejonych masz, jak odchudzić Windowsa.
W jednym z tematów przyklejonych masz, jak odchudzić Windowsa.
Strona 1 / 1