Usuniecie menu:wybor systemu przy starcie windy XP

Witam!
Mam taki problemik:zainstalowalem swojego XPeka na czysciutkim dysku na ktorym sa dwie czyste partycje..systemowa ma system plikow NTFS.Jako ze nie mam plyty samo bootowalnej XPeka wiec urzylem plyty bootowalnej windy 98..uruchomilem z niej kompa..i poleceniem winnt.exe w katalogu i386 na plytce XPeka uruchomilem instalatora–instalacja przebiegla pomyslnie..ale do rzeczy..moj problem polega na tym ze podczas uruchamiania komputera..zaraz po biosie mam takie komunikaty..a raczej mozliwosc wyboru systemu operacyjnego(chociaz i tak jest jeden:tylko XPek–przeciez instalowalem nac czystym dysku)..wiec mam do wyboru windows XP lub poprzedni system..moje pytanie brzmi..jak pozbyc sie tej planszy lub chociaz jak zmniejszyc czas autowyboru(obecnie trwa 30sek..czasami jak sie zapomni entera wcisnac to moja winda o 30sek dluzej sie uruchamia)..dzieki za odpowiedzi..pozdrawiam..

Odpowiedzi: 4

Dziekuje wszystkim bardzo slicznie!
quiet
Dodano
25.01.2003 18:47:02
Dziekuje wszystkim bardzo slicznie!
quiet
Dodano
25.01.2003 18:47:02
robisz tak :

wchodzisz do panelu sterow –>system –>zaawansowane–>uruchamianie i odzyskiwanie –>klikasz na "edytuj" i musi pozostac taki wpis:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
B3T0N
Dodano
25.01.2003 17:46:26
robisz tak :

wchodzisz do panelu sterow –>system –>zaawansowane–>uruchamianie i odzyskiwanie –>klikasz na "edytuj" i musi pozostac taki wpis:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
B3T0N
Dodano
25.01.2003 17:46:26
quiet
Dodano:
25.01.2003 14:53:09
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1