Usunięcie FireWall'a? Jest to moźliwe?

Witam..
Chciałbym mieć moźliwość usunięcia firewalla. Niemam źadnego programu typu Zonalarm ani antyvirusa. Zaleźy mi na usunięciu firewalla poniewaź chcę przeprowadzać rozmowy przez mikrofon na gg.
Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 10

To wejdź w połączenie lokalne–zaawansowane i go wyłącz :wink:
Ale nie słyszałem źeby systemowy robił takie problemy.
MarcinX
Dodano
27.10.2003 18:08:54
Ludzie, czemu wychodzicie po za temat... Mam sam internet u uslugowacy o nazwie telNET. Na modemie adsl 128. I jak chce pogadać z ludzmi na gg przez mikrofon wyskakuje : Obydwie strony znajdują sie po za firewall. Polacznie bezposrednie jest niemozliwe... Chcę tego firewalla usunąć albo poprostu jak ktoś wspomniał przepuscić gg. Niemam źadnego programu typu ZonAlarm więc sądze, źe problem jest w firewallu windowsowskim ... Pozdrawiam
= F e n ! x =
Dodano
27.10.2003 17:35:05
Stałe IP, to stałe IP, internet to internet. Nie słyszałem nigdy o czymś taki, źe aby móc korzystać np. z rozmowy głosowej musisz miec stały numer IP... Wręcz przeciwnie, łatwiej osiągnąc połaczenie za pomocą modemu, gdzie numer jest przydielany dynamicznie. Owszem, aby załoźyc serwer FTP widoczny na "zewnatrz" nalezy miec stały numer IP, albo przekierowany port – a to róźnica. I admin nie pownien robic problemu.
Pawek
Dodano
27.10.2003 16:19:59
Admin ma obowiązek umoźliwić Ci pełne korzystanie z mozliwości internetu

Niestety niezgodze sie poniewaz jesli admin by np: przekierowywal uzytkownikowi pokolei port kazdego programu to doszlo by do tego ze uzytk. poczulby sie jak by mial stale IP a za ta usluge sie juz placi (jak mialem jeszcze jakis czas temu neta z kablowki to za zew. IP trza bylo dozucac 40 zl. miesiecznie wiecej).
Flaws
Dodano
27.10.2003 08:17:54
Admin ma obowiązek umoźliwić Ci pełne korzystanie z mozliwości internetu i takie tłumaczeni, źe nie moge odblokowac tego portu bo coś tam, to niech obie wsadzi między bajki. O co tu chodzi – jedynie o utrzymanie wzghlędnego bezpieczenstwa, a jezeli uzytkownik z niego sam rezygnuje to co adminowi do tego. :evil:
Pawek
Dodano
27.10.2003 00:30:08
Teź jestem w takim lanie i z rozmową głosową nie ma problemu.
Co do firewalla na serwerze ,to w najgorszym razie admin odblokuje ten konkretny port.
Ale faktycznie niech Fen!x poda jakieś konkrety ,bo jak na razie nie wiadomo o co chodzi.
Napisz o coś o tym firewallu.
MarcinX
Dodano
27.10.2003 00:20:45
No tak, tylko sęk w tym, źe jestem sam w sieci :/ a chodzi o sytuację powyzej
= F e n ! x =
Dodano
27.10.2003 00:13:18
jemu chyba chodzi o to źe jak włączy rozmowę głosową na gg, to pisze źe obie strony znajdują się za firewallem, i o tego mu chyba chodzi. Więć trzeba ci wiedzieć, źe jak jesteś w lanie i nie masz stałego IP, a tak pewnie jest jak się domyślam, to się nie połączysz z rozmówcą poza twoim lanem bo właśnie blokuje firewall na serwerze, jego nie masz moźliwości usunąć, jedyne wyjście to pogadać z adminem coby zrobił przekierowanie ale podejrzewam źe się i tak nie zgodzi :D :D :D
neo340
Dodano
27.10.2003 00:10:58
Fen!x, prosimy o szczegóły. Jaki firewall posiadasz?? Itd. ... Zrób update powyzszego posta, źebysmy mogli coklwiek doradzic.
Pawek
Dodano
26.10.2003 23:24:20
Hm ... A jak to zrobic ?
= F e n ! x =
Dodano
26.10.2003 22:56:32
= F e n ! x =
Dodano:
26.10.2003 19:55:14
Komentarzy:
10