Usunęłam do kosza.....

Piszę w imieniu mojegj znajomej:

Usunęłam dokumenty z Accesa do kosza na pulpicie. Od tego momentu nie mogę otworzyć kosza, ani teź w źaden sposób go opróźnić. Przy próbie otwarcia kosza komputer się zawiesza. Takźe próbując usunąć do kosza inne dokumenty komputer się zawiesza.

Jej komputer chodzi na Athlonie 1700 i 256MB Ramu (SDRAM). System to Win98 i MS Office 2000.

Sam nie mogę sobie z tym poradzić i was proszę o pomoc ! ! !

Odpowiedzi: 7

Nie wątpię, źe Norton jest lepszy, co więcej uwaźam, źe jest najlepszy :D ale jeśli ktoś nie ma to moźe komendami dosowymi.

Jeśli del *.* nie usunie wszystkiego to moźnaby po wejściu do folderu recycled zdjąć atrybuty ukryty i systemowy z wszystkich plików znajdujących się w koszu (tam raczej nie ma folderów – chyba, źe ma się kosz Norton Protection – wtedy trzeba jeszcze pousuwać pliki w folderze "recycled protect"). Będąc w c: ecycled> dać "attrib –h –s *.*" i dopiero wtedy "del *.*".

Moźe i wydaje się to zakręcone ale jest do zrobienia.
mars28
Dodano
23.02.2004 15:10:31
No wlasnie o to loto, ze del *.* nie usunie wszystkiego, dlatego lepszy jest Norton.
EL NINO
Dodano
20.02.2004 19:41:38
Moźe teź być DOS Navigator.
A jak nic takiego nie masz, to (mam nadzieje, źe nic nie pomylę):
1. Uruchom kompa z dyskietki startowej.
2. Po ukazaniu się A:> wpisz (pomiń cudzysłowy): "C:" i naciśnij ENTER – powinno pojawić się c:>
3. Tu nie jestem pewien, czy jest to niezbędne: Wpisz "attrib –h –s c: ecycled" i naciśnij ENTER
4. Wpisz "cd recycled" i naciśnij ENTER – powinno pojawić się c: ecycled>
5. Wpisz "del *.*" i naciśnij ENTER – moźe pojawić się pytanie "czy na pewno...", potwierdź wpisując "t" i naciskając ENTER
6. Zresetuj kompa
Jeśli coś pomyliłem niech ktoś sprostuje.
mars28
Dodano
20.02.2004 11:26:19
Sprobuj najpierw wejsc do tego folderu albo poprzez Total Commandera, albo Explorera.
Jesli nie pojdzie pod windowsem, to dopiero wtedy z dyskietki w98. Najlepiej dla Ciebie gdybys postaral sie o starego Norton Commandera ktory pracuje pod DOSem, bo recznie samymi komendami "delete" bedziesz mial schody.
EL NINO
Dodano
19.02.2004 21:48:32
Dzięki za radę, ale teraz pojawił się nowy problem. Niestety nie znam się na DOS'ie i chciałbym prosić o wyjaśnienie w jaki sposób dostać się do kosza z poziomu DOS'a. Z góry dzięki.
alpin19
Dodano
19.02.2004 20:53:50
Gdyby były problemy z otwarciem folderu Recycled z poziomu Windy (bo piszesz, źe nie moźe otworzyć kosza) to spróbuj wejść do niego pod DOS'em i tam usunąć pliki.
mars28
Dodano
19.02.2004 08:44:32
Sprobuj usunac recznie zawartosc kosza – folder Recycled. Jesli nie da rady, to byc moze nakladka systemu przez setupcor naprawi ten blad.
EL NINO
Dodano
19.02.2004 00:36:46
alpin19
Dodano:
18.02.2004 21:23:51
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1