Ustawienie drukarki

Mam EPSON C–43 SX.Od pewnego czasu mam problem z drukowaniem.Po dniu bezczynności drukarka odmawia drukowania czarnym tuszem(kolor działa).Dopiero kilkakrotne czyszczenie dysz załatwia problem.Ale to nie jest wyjście ,męczę drukarkę oraz marnuję tusz. Proszę o instrukcję:jak naleźy podłączyć lub ustawić drukarkę aby uruchamiała się razem z komputerem (po załączeniu na listwie).Kiedyś tak właśnie było ale nie pamiętam jak to nalezy zrobić.Przypuszczam,źe to rozwiąźe problem zapychających się dysz.Dziekuje za pomoc.

Odpowiedzi: 1

Nie sadze, a prawie jestem pewien ze wlaczanie drukarki razem z kompem, a zapchana dysza maja ze soba cos wspolnego. No chyba ze drukarka podczas startu systemu sama czysci dysze glowicy drukujacej :wink: Moja oinia jest taka, po prostu glowica jest juz zuzyta i chocbys czyscil ja codzienie, to i tak po zostawieniu drukarki na jakis czas tusz zaschnie w dyszach. Wiec albo sproboj wyczyscic glowice specyfikami do tego przeznaczonymi dostepnymi na rynku, choc z regoly przynosi to marne efekty. Ale najprawdopodobniej bez nowej glowicy sie nie obejdzie.

Jezeli drukarka ma sie wlaczac zaraz po wlaczeniu listwy, to zapewne taka opcja jest w samej drukarce, lub w ustawieniach sterownika drukarki, instrukcja obslugi sie klania. Wziasc i poczytac.
mettal
Dodano
13.09.2005 03:47:45
marianer
Dodano:
13.09.2005 01:20:56
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1