Ustawienia kopiowania w Safedisc3
No to w końcu i mnie lenistwo ogarnęło – potrzebuję instrukcji jak skopiować płytę zabezpieczoną SafeDisc3.
Program do kopiowania dowolny – od clone–a przez alcohol do gamejacka czy innego blindwrite'a.
Niestety wersje alcoholera czy colnyXXL kończą mi się na SD2.9, a w dodatku wykrywają zabezpieczenie płyty jako SD2, co jest ewidentną nieprawdą.
Gdyby ktoś z Was miał pod reką opis ustawień w "kopiarce" i mógł to udostepnić to byłbym wdzięczny.
Program do kopiowania dowolny – od clone–a przez alcohol do gamejacka czy innego blindwrite'a.
Niestety wersje alcoholera czy colnyXXL kończą mi się na SD2.9, a w dodatku wykrywają zabezpieczenie płyty jako SD2, co jest ewidentną nieprawdą.
Gdyby ktoś z Was miał pod reką opis ustawień w "kopiarce" i mógł to udostepnić to byłbym wdzięczny.
Odpowiedzi: 12
W kaźdym razie, twierdza pod nazwą Colin McRae Rally 04 PL (Safe Disc 3.20.022) została przeze mnie w dniu dzisiejszym zdobyta... :D Bez dodatków.
Wystarczył sam Alcohol 1.9.2 (1705), no i wiedza na temat samego zabezpieczenia (Alcoholer 4.0b).
PS. Więcej szczegółów dopiero w następny poniedziałek.
Wystarczył sam Alcohol 1.9.2 (1705), no i wiedza na temat samego zabezpieczenia (Alcoholer 4.0b).
PS. Więcej szczegółów dopiero w następny poniedziałek.
Złośliwie napisze, źe zamiana pliku 1,3MB na 0,25MB rozwiązuje sprawę i to nawet lepiej niź twórcom się sniło, tyle źe akurat to ma z kopią zapasową tylewspólnego co nic.
Teź czytałem i wszystkie konkluzje te same – nie idzie.
Teź czytałem i wszystkie konkluzje te same – nie idzie.
Przegladnął źem był chyba wszystko co z tym zabezpieczeniem związane jest, i IMO skopiować płyty 1:1 nie da się póki co bez uźycia "cukiereczków"
Z ręką na sercu napiszę, źe linki Pawka tylko pobieźnie przeglądąłem :oops: , więc moźliwe źe potwieredzam li tylko co juź wcześniej z tych linków wynikać moźe.
Jedyne IMO wyjście widzę w tym by znaleźć program , który nie dość źe SDv.3 rozpozna, ale stworzy profil który wykorzystać w Clone czy w czymkolwiek moźna, i wtedy powinno pójść 1:1
Z ręką na sercu napiszę, źe linki Pawka tylko pobieźnie przeglądąłem :oops: , więc moźliwe źe potwieredzam li tylko co juź wcześniej z tych linków wynikać moźe.
Jedyne IMO wyjście widzę w tym by znaleźć program , który nie dość źe SDv.3 rozpozna, ale stworzy profil który wykorzystać w Clone czy w czymkolwiek moźna, i wtedy powinno pójść 1:1
No i wyszło szydło z worka – w dyskusji wskazanej przez pawka – d...blada, a nie efekt w postaci kopii zapasowej.
I to by byo na tyle w kwestii Harrego – przeciez nie bedę słał maila na pewnej stronie .ru coby mi NoCD przesłali.
I to by byo na tyle w kwestii Harrego – przeciez nie bedę słał maila na pewnej stronie .ru coby mi NoCD przesłali.
Rebe:
Alcoholer – 4.1b – jakoś po sieci się nie szlaja.
1. Co kopiujesz (jaką grę) :?:
2. Alcoholer 4.1b sytuacji wielce nie zmienia. On potrzebny jest przecieź tylko po to, źeby mieć profil kopiowania. W kaźdym razie w wersji 4.1 do SafeDisca takowego nie ma.
3. Sorki, źe bez linków, ale juź nie mam ich pod ręką. Na forum cdrinfo.pl jest kilka ciekawych topiców na ten temat. Stamtąd teź pochodzi 'moja' porada. Wpisz w google Safe Disc 3 – jeden z pierwszych linków.
UPDATE: Zebrałem w sobie siłę i odszukałem :)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35473 – dlatego pytałem się co kopiujesz, bo coś ostatnio o tej grze wspominałeś.
JESZCZE JEDNO :)
Tym programikiem sprawdzisz zabezpieczenie – odczytane zostanie z pliku z grą (*.exe)
Clony – jak nie bybło SD3, tak nie ma, a progam i tak pokazuje SD2
Profiler – jw.
Zostaje opcja podana przez Pawka – ja się jutro wezmę to podam czy z 2.9 dało radę.
Póki co dalsze pomysły mile widziane.
Zwracam jeszcze raz uwagę, źe zabezpieczenie jest wykrywane jako SD2 – ustawienia z niego nie dają poprawnego obrazu, zaś w sieci jest informacja, źe płyta jest zabezpieczona SD3.
Profiler – jw.
Zostaje opcja podana przez Pawka – ja się jutro wezmę to podam czy z 2.9 dało radę.
Póki co dalsze pomysły mile widziane.
Zwracam jeszcze raz uwagę, źe zabezpieczenie jest wykrywane jako SD2 – ustawienia z niego nie dają poprawnego obrazu, zaś w sieci jest informacja, źe płyta jest zabezpieczona SD3.
Profiler powinien pomóc.
Nieprawdą moźe i jest, ale w zupełności wystarcza :P O co mi chodzi :?: Ustaw takie opcje jak dla SD 2,9 i wypal.Rebe:Niestety wersje alcoholera czy colnyXXL kończą mi się na SD2.9, a w dodatku wykrywają zabezpieczenie płyty jako SD2, co jest ewidentną nieprawdą.
tu masz piękny opisik:
http://www.google.pl/search?q=cache:Y7RwXE95la4J:www.newdelex.altervista.org/masterizzare.php%3Fguida%3Dsafedisc+safedisc+3&hl=pl
tyle zrozumiałem, trzeba mieć:
–Clony XXL v2.0.1.4c
–Alcoholer 4.1b
–Alcohol 120% 1.4.8
i tyle :)
http://www.google.pl/search?q=cache:Y7RwXE95la4J:www.newdelex.altervista.org/masterizzare.php%3Fguida%3Dsafedisc+safedisc+3&hl=pl
–Clony XXL v2.0.1.4c
–Alcoholer 4.1b
–Alcohol 120% 1.4.8
tu masz piękny opisik:
–Clony XXL v2.0.1.4c
–Alcoholer 4.1b
–Alcohol 120% 1.4.8
–Clony XXL v2.0.1.4c
–Alcoholer 4.1b
–Alcohol 120% 1.4.8
Masz rację z tym o czym napisałes, ale warunek sprzętowy jest spełniony – skleroza nie pozwoliła mi o tym napisać :wink: . Bardziej intersuje mnie to jak mają być opcje ustawione.
Niby trzeba mieć dobrą nagrywarę i najnowszego Alcochol–a 120% to wtedy da się skopiowac Safe disc 3 inaczej to masz marne szanse
Strona 1 / 1