Usługa przywracania systemu.

Jak w temacie.
Nie mogę jej włączyć. Nie podam przyczyne anie prawdopodobnej przyczyny wyłączenia tej usługi poniewaź jej nie znam. Przez przypadek zauwaźyłem, źe w Mój komputer>właściwości nie mam apletu Przywracanie systemu. Wchodzę więc do usług i klikam na usługę przywracania systemu, jest wyłączona. Próbuję ja włączyć ale wyskkuje mi taki komunikat

Dodam, źe w kluczu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sr

mam wszelki uprawnienia. Ktos wie co jest nie tak?

8) Pozdro.

Odpowiedzi: 9

Szczerze mówiąc, za pierwszym razem "samo" powróciło do normy. Drugi raz zdarzył mi się dokładnie dzisiaj i jakoś mi się udało – przypadek, moźe nie. Ale pamiętałem twój wcześniejszy post na ten temat i dlatego podałem taką propozycję. A być moźe jeszcze komuś się to przyda.
Zafu
Dodano
28.03.2006 21:09:01
Zafu serdeczne dzięki za pomoc. Jednak działania na opracowanych przykładach dają najbardziej wymierne wyniki. Dokładnie taka sama sytuacja jak u Ciebie (przejęcie własności SVI), tylko źe moja nieświadomoś była powodem postu. Teraz wszystko stało się jasne.

Jeszcze raz THX :!:

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
28.03.2006 20:58:23
Witam, dwukrotnie miałem taki sam problem. Okazało się, źe jak przejmowałem na własność ów folder SVI, w nazwach grup lub uzytkowników było tylko moje konto (prawa administratora). Jak próbowałem włączyć przywracanie w usługach, chyba było odniesienie do tego, źe ta usługa jest skojarzona z innym kontem (lub coś takiego). Dodałem więc we właściwościach folderu SVI (zabezpieczenia – Nazwy grupy lub uźytkownika) konto "Administratorzy" (z pełną kontrolą), które chyba kojarzone było z usługą przywracania systemu, a nie moje konto administratora – wszystko wróciło do normy. Wcześniej dodałem jeszcze właściciela jako Administratorzy, ale to chyba nic nie zmieniło.
Moźe o to chodzi. Pozdrawiam.
Zafu
Dodano
28.03.2006 20:16:24
A do trywialnych dzienników aktywności (eventvwr.msc) w celu zdobycia większej ilości danych zaglądałeś?
Amon–Ra
Dodano
27.03.2006 01:34:52
Jest tak:
:arrow: SVI jest pusty
:arrow: Partycja ma 13,6GB zajęte 4,70 wolne 8,96

Nie wiem jakie są zaleźności tej usługi. Pozostałe usługi działają bezproblemowo.

Nie moge po prostu włączyć usługi przywracania. Miałem kilka punktów ale i tak SVI jest teraz pusty.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
27.03.2006 00:58:42
Co maja wspolnego miniatury z przywracaniem ? Nie wiem.
Jak z uslugami i zaleznosciami ? Wszystko chodzi ? Usun wszystkie punkty recznie z folderu System Volume...
Ile miejsca na dysku ?
EL NINO
Dodano
25.03.2006 22:06:07
Żółty:
Masz Professional ?? Jak tak t Start –> Uruchom –> gpedit.msc i tam Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> Przywracanie systemu –> Włącz przywracanie systemu – ustaw na włączone.

Sorry zapomniałem napisać o systemie. XP Pro.SP2.

Nie mam przywracnia systemu w szblonach. Coś innego?

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
24.03.2006 22:43:04
Żółty:
Masz Professional ?? Jak tak t Start –> Uruchom –> gpedit.msc i tam Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> Przywracanie systemu –> Włącz przywracanie systemu – ustaw na włączone.

Sorry zapomniałem napisać o systemie. XP Pro.SP2.

Nie mam przywracnia systemu w szblonach. Coś innego?

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
24.03.2006 22:43:04
Żółty
Dodano
24.03.2006 21:58:05
moohomor
Dodano:
24.03.2006 21:47:52
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1