Usługa przywracania systemu.
Jak w temacie.
Nie mogę jej włączyć. Nie podam przyczyne anie prawdopodobnej przyczyny wyłączenia tej usługi poniewaź jej nie znam. Przez przypadek zauwaźyłem, źe w Mój komputer>właściwości nie mam apletu Przywracanie systemu. Wchodzę więc do usług i klikam na usługę przywracania systemu, jest wyłączona. Próbuję ja włączyć ale wyskkuje mi taki komunikat
Dodam, źe w kluczu
mam wszelki uprawnienia. Ktos wie co jest nie tak?
8) Pozdro.
Nie mogę jej włączyć. Nie podam przyczyne anie prawdopodobnej przyczyny wyłączenia tej usługi poniewaź jej nie znam. Przez przypadek zauwaźyłem, źe w Mój komputer>właściwości nie mam apletu Przywracanie systemu. Wchodzę więc do usług i klikam na usługę przywracania systemu, jest wyłączona. Próbuję ja włączyć ale wyskkuje mi taki komunikat
Dodam, źe w kluczu
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sr
mam wszelki uprawnienia. Ktos wie co jest nie tak?
8) Pozdro.
Odpowiedzi: 9
Szczerze mówiąc, za pierwszym razem "samo" powróciło do normy. Drugi raz zdarzył mi się dokładnie dzisiaj i jakoś mi się udało – przypadek, moźe nie. Ale pamiętałem twój wcześniejszy post na ten temat i dlatego podałem taką propozycję. A być moźe jeszcze komuś się to przyda.
Zafu serdeczne dzięki za pomoc. Jednak działania na opracowanych przykładach dają najbardziej wymierne wyniki. Dokładnie taka sama sytuacja jak u Ciebie (przejęcie własności SVI), tylko źe moja nieświadomoś była powodem postu. Teraz wszystko stało się jasne.
Jeszcze raz THX :!:
8) Pozdro.
Jeszcze raz THX :!:
8) Pozdro.
Witam, dwukrotnie miałem taki sam problem. Okazało się, źe jak przejmowałem na własność ów folder SVI, w nazwach grup lub uzytkowników było tylko moje konto (prawa administratora). Jak próbowałem włączyć przywracanie w usługach, chyba było odniesienie do tego, źe ta usługa jest skojarzona z innym kontem (lub coś takiego). Dodałem więc we właściwościach folderu SVI (zabezpieczenia – Nazwy grupy lub uźytkownika) konto "Administratorzy" (z pełną kontrolą), które chyba kojarzone było z usługą przywracania systemu, a nie moje konto administratora – wszystko wróciło do normy. Wcześniej dodałem jeszcze właściciela jako Administratorzy, ale to chyba nic nie zmieniło.
Moźe o to chodzi. Pozdrawiam.
Moźe o to chodzi. Pozdrawiam.
A do trywialnych dzienników aktywności (eventvwr.msc) w celu zdobycia większej ilości danych zaglądałeś?
Jest tak:
:arrow: SVI jest pusty
:arrow: Partycja ma 13,6GB zajęte 4,70 wolne 8,96
Nie wiem jakie są zaleźności tej usługi. Pozostałe usługi działają bezproblemowo.
Nie moge po prostu włączyć usługi przywracania. Miałem kilka punktów ale i tak SVI jest teraz pusty.
8) Pozdro.
:arrow: SVI jest pusty
:arrow: Partycja ma 13,6GB zajęte 4,70 wolne 8,96
Nie wiem jakie są zaleźności tej usługi. Pozostałe usługi działają bezproblemowo.
Nie moge po prostu włączyć usługi przywracania. Miałem kilka punktów ale i tak SVI jest teraz pusty.
8) Pozdro.
Co maja wspolnego miniatury z przywracaniem ? Nie wiem.
Jak z uslugami i zaleznosciami ? Wszystko chodzi ? Usun wszystkie punkty recznie z folderu System Volume...
Ile miejsca na dysku ?
Jak z uslugami i zaleznosciami ? Wszystko chodzi ? Usun wszystkie punkty recznie z folderu System Volume...
Ile miejsca na dysku ?
Żółty:Masz Professional ?? Jak tak t Start –> Uruchom –> gpedit.msc i tam Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> Przywracanie systemu –> Włącz przywracanie systemu – ustaw na włączone.
Sorry zapomniałem napisać o systemie. XP Pro.SP2.
Nie mam przywracnia systemu w szblonach. Coś innego?
8) Pozdro.
Żółty:Masz Professional ?? Jak tak t Start –> Uruchom –> gpedit.msc i tam Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> Przywracanie systemu –> Włącz przywracanie systemu – ustaw na włączone.
Sorry zapomniałem napisać o systemie. XP Pro.SP2.
Nie mam przywracnia systemu w szblonach. Coś innego?
8) Pozdro.
Masz Professional ?? Jak tak t Start –> Uruchom –> gpedit.msc i tam Konfiguracja komputera –> Szablony administracyjne –> System –> Przywracanie systemu –> Włącz przywracanie systemu – ustaw na włączone.
Strona 1 / 1