usługa Posłaniec zawiesiła się podczas uruchomienia
dość często to pojawia się w podglądzie zdarzeń, dlaczego tak się dzieje i jak moźna to zmienić?
Odpowiedzi: 20
Start uruchom tam wpisujesz MSCONFIG zakladka USŁUGI tam znajdziesz POSŁANIEC odznaczaszgo..NASTEPNIE dajesz URUCHAMIANIE i tam odznaczasz MSMSGS czyli windows messager;)POTEM RESET KOMPA :) GG 4459005 pozdro
Start uruchom tam wpisujesz MSCONFIG zakladka USŁUGI tam znajdziesz POSŁANIEC odznaczaszgo..NASTEPNIE dajesz URUCHAMIANIE i tam odznaczasz MSMSGS czyli windows messager;)POTEM RESET KOMPA :) GG 4459005 pozdro
Usługa Posłaniec korzysta z portu 139.
Jeśli odbiorca ma wyłączoną usługę lub korzysta z firewall`u, który domyślnie blokuje port 139 to wiadomości nie otrzyma.
Jeśli takźe masz zablokowany ten port to ani nie wyślesz ani nie odbierzesz wiadomośći.
Pozatym usługa posłaniec (Messenger) jest w zaleźności z NetBIOS Interface, Plug and Play,(RPC) i wyłączenie usług zaleźnych ma wpływ na działanie Posłańca.
Trzeba brać takźe zgodnośc systemów pod uwagę, które obsługują tą usługę.
Jeśli odbiorca ma wyłączoną usługę lub korzysta z firewall`u, który domyślnie blokuje port 139 to wiadomości nie otrzyma.
Jeśli takźe masz zablokowany ten port to ani nie wyślesz ani nie odbierzesz wiadomośći.
Pozatym usługa posłaniec (Messenger) jest w zaleźności z NetBIOS Interface, Plug and Play,(RPC) i wyłączenie usług zaleźnych ma wpływ na działanie Posłańca.
Trzeba brać takźe zgodnośc systemów pod uwagę, które obsługują tą usługę.
Anonymous:a w jaki sposób mozna wysłac wiadomosc tym posłancem ,próbowalem tak: cmd > net send *ip* *wiadomosć* i niewychodzi ,moze ktos wie cos na ten temat :D ?
A wysyłasz do XP?
Spróbuj sam do siebie wysłać
a w jaki sposób mozna wysłac wiadomosc tym posłancem ,próbowalem tak: cmd > net send *ip* *wiadomosć* i niewychodzi ,moze ktos wie cos na ten temat :D ?
Chyba wtedy coś skopałem, teraz za pomocą XP AntiSpy wywaliłem i jest ok. Dzięki!!
Aha, to jakie jeszcze znane Wam programy wykorzystują WM? Czyli usunięcie go na co moźe wpłynąć?
Aha, to jakie jeszcze znane Wam programy wykorzystują WM? Czyli usunięcie go na co moźe wpłynąć?
W XP Antispy jest taka opcja "Nie uruchamiaj Messenger z Outlook Expres". Trzeba ją zaznaczyć.
Właśnie XP AntiSpy usunąłem go i wtedy OE zwolnił.
norlub:Bardzo dziękuję, namęczyłeś się, ale... nie o to chodzi. Pytania są dwa na końcu, czy w którymś jest słowo o wyłączaniu lub usuwaniu WM? A wyźej jest "tysiąc sposobów na wyłaczenie go", czyli tym bardziej usuwanie i wyłaczanie jest jasne.
Dzięki za zainteresowanie i pomoc w kaźdym razie.
To co napisałem to rozwiązanie problemu wolnego działania Outlooka po odinstalowaniu Messengera.
To samo moźna zrobić programem XP Antispy.
To o co teraz chodzi, prosze jasno napisac to pomogę, bo juź czaje o co biega w całości :D
norlub:namęczyłeś się
Niespecjalnie. Skopiowałem z gotowego tekstu i wkleiłem tu.
Bardzo dziękuję, namęczyłeś się, ale... nie o to chodzi. Pytania są dwa na końcu, czy w którymś jest słowo o wyłączaniu lub usuwaniu WM? A wyźej jest "tysiąc sposobów na wyłaczenie go", czyli tym bardziej usuwanie i wyłaczanie jest jasne.
Start –> Uruchom –> Regedit
wyszukaj klucze:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}InProcServer32
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}LocalServer32
Dla obu po prawej stronie klikasz prawym na wartość Default (Domyślną) i kasujesz ją.
Usunięcie Messengera z Outlook Express
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOutlook Express
Tworzysz nową lub edytujesz istniejąc wartość o nazwie Hide Messenger:
Name: Hide Messenger
Type: REG_DWORD
Value: 2
Po edycji konieczne jest zrestartowanie komputerka.
wyszukaj klucze:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}InProcServer32
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB–79BF–11d2–8D94–0000F875C541}LocalServer32
Dla obu po prawej stronie klikasz prawym na wartość Default (Domyślną) i kasujesz ją.
Usunięcie Messengera z Outlook Express
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOutlook Express
Tworzysz nową lub edytujesz istniejąc wartość o nazwie Hide Messenger:
Name: Hide Messenger
Type: REG_DWORD
Value: 2
Po edycji konieczne jest zrestartowanie komputerka.
Chodzi oczywiście o windows messengera, sorry za nieścisłość. Przejrzałem forum, wiele mądrości, tysiąc sposobów na wyłaczenie go, 500 pytań bez odpowiedzi: dlaczego OE tak zwalnia bez niego i pytania innych u których od początku WM nie było i coś się stało – OE zwolnił. Moje pytania:
U mnie po wyłączniu WM (który nie jest nawet zarejestrowany, uruchamiany przez tylko przez OE)OE wolno działa, why?
Juź jak się rozpisałem: nie tylko OE wykorzystuje WM, moźecie napisać co jeszcze i tak właściwie po co?
Z góry dziękuję.
U mnie po wyłączniu WM (który nie jest nawet zarejestrowany, uruchamiany przez tylko przez OE)OE wolno działa, why?
Juź jak się rozpisałem: nie tylko OE wykorzystuje WM, moźecie napisać co jeszcze i tak właściwie po co?
Z góry dziękuję.
Tak Pawek, teraz zalapales :wink: .
Czyli jak to jest :?:
Posłaniec = Messenger (to juź czaję).
Ale Messenger (Posłaniec) to juź nie to samo co Windows Messenger, którego da się usunąć, bo Posałańca się po prostu wyłącza w Usługach.
Mam rację :?:
Posłaniec = Messenger (to juź czaję).
Ale Messenger (Posłaniec) to juź nie to samo co Windows Messenger, którego da się usunąć, bo Posałańca się po prostu wyłącza w Usługach.
Mam rację :?:
Poszukaj przez wyszukiwarke forumowa tamatow o usuwaniu Messengera. Znajdziesz tam rowniez rozwiazanie co do wolnej pracy Outlooka.
Chodziło mi o zwolnienie odbierania i wysyłania poczty bez messengera, a nie jak go wyłączyć.
Poslaniec i messenger to jest samo. Wylacza sie usluge Messenger, ktora jedynie w nazwie wyswietlanej ma opis – Poslaniec.Pawek:to nie to samo. Posłaniec to Posłaniec. Messenger to Messenger.
to nie to samo. Posłaniec to Posłaniec. Messenger to Messenger. Poszukaj na forum jak wywalic Meszsengera. Ja wyłączyć Posłańca z resztą teź.