Uskodzona Partycja

Od wczoraj kompuetr niechcial mi sie ponownie wlaczyc po restarcie, wiec doszlem do wniosku ze bede musial zainstalowac windowsa ponownie. Podczas formatowania Dysku C: wyskoczyl blad ze partycja jest uszkodzona i formatowanie nie zostalo zakonczone. Wie zainstalowalem na innej partycji, na tej otoz formatowanie bylo udane oraz instalacja Windowsa XP.
Mam 2 twarde dyski jeden jest podzielony na 3 partycje , wlasnie na jedna z nich jest uszkodzona. Czy to uszkodzenie bedzie mialo jakis wplyw na 2 pozostale partycje ? Czy uszkodzona Partycje da sie jakos naprawic ?

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Jak zrozumiałem, uszkodzona partycja jest na dysku z systemem. Ja bym proponował taką kolejność:
1) wymiana taśmy na nową i sprawdzenie np scandiskiem, a jeszcze lepiej narzędziem do sprawdzania dysków ze strony producenta dysku, a jeżeli dalej to samo, to ...
2) zdjęcie wszystkich 3 partycji, restart i założenie ich na nowo (piszesz, że masz 2 dyski to sobie pozgrywaj dane). Format proponuję normalny, a nie szybki, jeżeli zrobisz to z instalki WinXP. Partycja na system NTFS.
3) jeżeli nic to daj cynk
Ucho
Dodano
11.06.2006 17:35:53
Ikona dysku -właściwości-narzędzia-sprawdż -zaznacz jedno i drugie.
marcin255
Dodano
11.06.2006 17:29:45
michael557
Dodano:
11.06.2006 15:43:52
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1