USB<=>MP3 beznadzieja !
Witam. Mam nastepujacy problem. Kupilem odtwarzacz mp3 PRO2 na allegro–podobno sprawny i jest na gwarancji, problem z nim jest podczas proby podlaczenia do komputera. Mam service packa 2, mam takie USB SiS 7001 (tak wyswietla EVEREST).Podlaczam odtwarzacz mp3 –> wykrywa system wyskakuje i znaczek z źółtym wykrzyknikiem – we wlasciwosciach sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane (Kod 28 ). Zainstalowalem drivery z cd, chociaz przy XP nie sa wymagane. Gdy chce ponownie zainstalowac sterownik i daje na MASOWE URZADZENIE MAGAZYNUJACE USB–kreator od razu konczy z komunikatem,ze wystapil blad – nieprawidlowe dane. Nie wiem juz sam czy to moze uszkodzony odtwarzacz, czy moze czegos faktycznie nie mam zainstalowanego.(Aha moge smialo wpiac 2 kabel usb do nokii i dziala bez problemu). Prosze o pomoc ... Z gory dziekuje. :(
Odpowiedzi: 4
Na drugim kompie jest tez xp z sp2, podczas instalacji wyswietla sie,ze instaluje Masowe Urzadzenie Magazynujace, potem sprzet SigmaTel, a u mnie w tym momencie wyskauje blad danych. Moze to wina tego,ze w moim XP nie ma sterownikow dla tego sprzetu ...
SAIMONE:Sprawdzilem – na innym kompie dziala – co radzicie ? Jest jakies na to lekarstwo ?
postaw Windows Xp bez Sp2. Ja osobiście tak mam. MAM sp1 + łatki na sasera i blastera i jest ok :wink: Chyba ze na necie znajdziesz sterowniki dla SP2, choć przypuszczam ze nie bedzie lub nie zadziałają.
Sprawdzilem – na innym kompie dziala – co radzicie ? Jest jakies na to lekarstwo ?
czasem tak bywa ze na SP2 niektóre urządzenia podpinane pod USB ( i nie tylko ) nie chcą działać. Kolega miał taki przypadek z karą sieciową Planeta na USB. dokładnie identycznie jak ty. Więc spróbuj podpiąc ten Mp3 Player na inny kompie bez SP2.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Strona 1 / 1