Usb
Witam.Mam problem z USB...podlaczam kabel USB do Motoroli i wyskakuje mi komunikat " nie rozpoznano urzadzenia USB " nie wiem co robic,probowalem juz jakies sterowniki wgrywac itd.
prosze o pomoc!
prosze o pomoc!
Odpowiedzi: 6
Seeker – szkoda, źe przez net nie da się przesłać skrzynki piwa ....
Zadziałałem wg. Twojej instrukcji i poszło bez problemów.
Wielkie, wielkie dzięki !!!
Zadziałałem wg. Twojej instrukcji i poszło bez problemów.
Wielkie, wielkie dzięki !!!
Jeśli to nie laptop , to podczas startu komputera wciśnij "delete"
Po wejściu do BIOSu w dziale Integrated Peripherals ustaw na "enabled" wszystko co w nazwie "USB" posiada . Po uaktywnieniu klawiszem "ESC" wróc do gł ekranu BIOSu wciśnij F10 i potwierdź "Enterem"
Po wejściu do BIOSu w dziale Integrated Peripherals ustaw na "enabled" wszystko co w nazwie "USB" posiada . Po uaktywnieniu klawiszem "ESC" wróc do gł ekranu BIOSu wciśnij F10 i potwierdź "Enterem"
Hmm...
Jak juź pisałem jestem kompletnym laikiem.
W jaki sposób mogę uaktywnić usb w biosie? (Prosiłbym o opis dla laika :D )
W menagerze urządzeń nie znalazłem kontrolerów usb, więc rozumiem, źe nie zostały uaktywnione.
Jak juź pisałem jestem kompletnym laikiem.
W jaki sposób mogę uaktywnić usb w biosie? (Prosiłbym o opis dla laika :D )
W menagerze urządzeń nie znalazłem kontrolerów usb, więc rozumiem, źe nie zostały uaktywnione.
Leyton2:W menagerze urządzeń (porty COM1 i COM 2) pojawia się informacja, źe urzadzenia działają poprawnie, brak konfliktów i sterowniki teź są OK.
Te porty z USB nie mają nic wspólnego do nich nic przecieź nie podłączasz.
Z USB jest tak źe uaktywnione muszą być wpierw w BIOSie, następnie w tym samym menadźerze urządzeń w którym znalazłeś te COMy musi być wpis "kontrolery usb"
Jeśli są sprwadź czy nie ma konfliktów, jeśli nie ma są nie włączone.
I na koniec port USB to max 500mA prądu który moźe otrzymać, jeśli podłaczasz do pary gniazd aparat i np modem USB to proądu dla któregoś z urządzeń moźe zabraknąć, dlatego powinieneś uźyć drugiego koncentratora.
Mam podobny problem. Z tym jednak, źe system nie moźe odczytać aparatu cyfrowego.
System XP SP2, aparat m–ki Canon PowerShot75. Intalacja oprogramowania do aparatu teź nic nie pomaga. Na próbę podłaczyłem teź joystick. System takźe go nie odczytał.
W menagerze urządzeń (porty COM1 i COM 2) pojawia się informacja, źe urzadzenia działają poprawnie, brak konfliktów i sterowniki teź są OK.
Ten sam sprzęt, ale przy Win2000, po zaistalowaniu oprogramowania aparatu działał bez zarzutu.
Miesiąc temu podłączyłem nagrywarkę DVD. Miałem z nią spore problemy m.in. "konflikt z pamięcią", po formacie i istalacji XP nagrywarka działa ok, ale problem pojawił się z USB. Nie wiem, czy ma to jakiś związek?
Na innym sprzęcie z XP, aparat jest bez problemów odczytywany.
Co moźe być przyczyną?
PS. Pisałem słowami kompletnego laika, bo nim jestem i dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do fachowców.
System XP SP2, aparat m–ki Canon PowerShot75. Intalacja oprogramowania do aparatu teź nic nie pomaga. Na próbę podłaczyłem teź joystick. System takźe go nie odczytał.
W menagerze urządzeń (porty COM1 i COM 2) pojawia się informacja, źe urzadzenia działają poprawnie, brak konfliktów i sterowniki teź są OK.
Ten sam sprzęt, ale przy Win2000, po zaistalowaniu oprogramowania aparatu działał bez zarzutu.
Miesiąc temu podłączyłem nagrywarkę DVD. Miałem z nią spore problemy m.in. "konflikt z pamięcią", po formacie i istalacji XP nagrywarka działa ok, ale problem pojawił się z USB. Nie wiem, czy ma to jakiś związek?
Na innym sprzęcie z XP, aparat jest bez problemów odczytywany.
Co moźe być przyczyną?
PS. Pisałem słowami kompletnego laika, bo nim jestem i dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do fachowców.
Wallace:nie rozpoznano urzadzenia USB " nie wiem co robic,
Nie rozpoznałem niestety w Twoim postcie nic prócz Motorola i USB –moźe najpierw z tym się zaznajomisz?
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=22587
Strona 1 / 1