USB ?? – POMOCY

zformatuwalem juz 3 razy dzisiaj
service packi, aktualizacje i nic
caly czas mi pokazuje ze nie nie umie zainstalowac sterownika do USB DEVICE
jesli drukarke zainstaluję to w wlasciwosciach zakladka porty widzi tylko LPT i COMy , nie ma usb tak jakby go wogole nei widzial :(
sterowniki USB 2.0 sie nie chca zainstalowac iwyskakuej blad dziwny ... co robic ??
juz nie ma zadnego pomyslu ...

PLYTA glowna ECS K7S5A.........

Odpowiedzi: 4

biosa wgralem ale nic nie dalo
(po co ?? by mial ECSA k7s5a to bys wiedzial co to za zlom i jakie magie sie dzieja)
drukark jest pewna bo podpialem ja do lapa i chodzi jak ta lala i odrazu wykrywa i pisze ze HP 920
a tu podaczm i nic
porty sprawdzone obydwa ....

myslalem mze bede musial nowa plyte kupic
ale fakt mozna kupic kontroler usb ... :)
Ziemniaktda
Dodano
31.12.2005 12:17:38
Zobacz jak chodzi na drugim gnieździe USB, moźe zwalone tylko jedno. Sprawdź porty USB jakimś innym PEWNYM urządzeniem, np. Flashem. Jeźeli nic, to pewnikiem czeka Cię kupno karty ze złączami USB i tyle.
Jak chodziło przedtem na tym BIOS–ie to po kiego grzyba masz go ruszać ?
Ucho
Dodano
31.12.2005 11:54:27
JA WIEM CO SIE DZIEJE PO PODLACZENIU DRUKARKI DO KOMPA
TAK POWINNO SIE DZIAC ale sie nie dzieje
mam chyba zepsute gniazda usb, drukarki wogle nie widzi a gdy ja instaluje to mi wyskakuje ze mam podlaczyc drukarke do portu USB ....ale ona jest caly czas podlaczona, po prosatu jej nie widzi
a w menagerze urzadzen nie ma zadnego niezainstalowanego sprzetu, usb tez niby jest
+KONTROLERY UNIWERWSALENJ MAGISTRALI SZEREGOWEJ mam:
–glowny koncentrator usb
–glowny koncentrator usb
–otwartyy kontroler hosta PCI do usb sis 7001
–otwartyy kontroler hosta PCI do usb sis 7001

natomiast o sterownik usb device pluje sie gdy podlaczam skaner, i wyskakuje ze sprzet moze byc uszkodzony

nigdy nie miaelm takich problermow od 5 lat, sprubuje jeszcze dzis biosa wgrac

PS. sadze ze ta awaria usb moze byc spowodowana tym ze niedawno zrrobilem cos takeigo.... kabel do transmisji danych do kompa z aparatu cytfrowego byl podlaczony do komputera, natomist wtyczka ktora jest do aparatu byla zpodeptana i nie pasowala, wiec ja wielki idiot zaczalem ja gryzc zeby w miare uformowac i pchalem na chama wtyczke tą do aparatu
od tego czasu ja ksie nie myle chyba komp sie wylaczyl, a na drugi dzien drukarka nie chciala drukowac po pl godziny staran zainstalowalem drukarke pod LPT

myslelm ze pomoze format ale nie miaelm wtedy czasu,
teraz zformatowalem 3 ray i wiem ze cos jest ze sprzetem :(
wgram jeszcze bios nowy ... (tzn stary bo ma juz najowszy..) moze to cos poruszy
Ziemniaktda
Dodano
31.12.2005 11:26:01
A wgrałeś najpierw stery do płyty głównej ??
Po podłączeniu drukarki pod USB, system ją wykryje i poprosi o sterowniki. Wtedy wsadź płytę ze sterownikami od tej drukarki. System zainstaluje z tej płyty co trzeba (USB Device to właśnie ta drukarka, jak mniemam :D )
Ucho
Dodano
31.12.2005 03:58:02
Ziemniaktda
Dodano:
31.12.2005 01:22:50
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1