USB PoDłĄcZeNiE

hej!

mam pytanie dotyczące USB a mianowicie dzisiaj podłączaliśmy do kompa (win 98) pen drive'a sterowniki były wgrane dobre ale nie chce odczytać komputer źe coś jest w USB. Ktoś mi powiedział źe USB nie jest podłączone w komputerze, i oje pytanie jest takie źeby sprawdzić i ewentualnie podłączyć to USB to moźna tak samemu czy jak bo niestety ale w kompach to tak troche jestem laik. dodam źe jescze nic nie było w tym kompie podłączane pod usb)
pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

A jak myślisz od czego są w menedzerze urządzeń zakładki pt: sterownik przy kaźdym urządzeniu?

Zwyczajnie podaj mu lokalizację tych plików...

BTW: te pliki dll to właśnie sterowniki. Jak widać na tym przypadku – niestety instalatory są teraz niezbędnym elementem kaźdej paczki sterowników. Bez tego ludzie się gubią...
evil44
Dodano
01.02.2006 20:03:16
Witam,skoro jest juź taki temat to nie będe zakładał nowego.Mam taki problem płyta gł. z USB napewno 2.0 po podłączeniu Pendraiwa wyskakuje mi chmurka w trayu z inf. źe "to uźądzenie moźe działać szybciej,brak sterownika USB HI–SPEED ble ble ble"no to kurcze jakiego sterownika jeszcze chce.ściągnąłem taki ster ale nie ma on rozszerzenia exe.tylko jakieś pliczki dll.jak to zajnstalować.
konkord
Dodano
01.02.2006 10:19:02
To wez sobie manuala (instrukcje obslugi) od plyty glownej i poszukaj w niej jak sie podpina dodatkowe porty USB, powinny byc dokladnie opisane PIN'y, jak podpiac kabelki z przedniego panelu.
mettal
Dodano
01.02.2006 09:53:15
na tyle obudowy jest usb
nynio
Dodano
01.02.2006 09:46:41
USB port z tyłu komputera – czyli wmontowany na płytę główną, czy na przodzie obudowy?
spiderko
Dodano
31.01.2006 21:51:39
nynio
Dodano:
31.01.2006 21:02:38
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1