USB po wyłączeniu kompa
Witam
Po wyłączeniu komputera swieci mi się myszka tzn mam myszke revolteca 7 kolorów i jak wyłącze komputer to on nadal świeci to samo z num lockiem na klawiaturze
Moźe mi ktoś powiedzieć gdzie w biosie mogę to wyłączyć ??
Po wyłączeniu komputera swieci mi się myszka tzn mam myszke revolteca 7 kolorów i jak wyłącze komputer to on nadal świeci to samo z num lockiem na klawiaturze
Moźe mi ktoś powiedzieć gdzie w biosie mogę to wyłączyć ??
Odpowiedzi: 2
Pytam bo wymieniłem płyte główną a wcześniej po wyłączeniu komputera nie było takiego problem
więc myślałem źe jest gdzieś taka funkcja
pozdro
więc myślałem źe jest gdzieś taka funkcja
pozdro
Nie wiem jaki bios posiadasz wiec bede strzelal, w biosie powinna byc opcja "Wake up on Keyboard" i "Wake up on Mouse" lub "Power on by Keyboard" i "Power on by Mouse" lub cos podobnego, czasami, z regoly w starszych plytach jest zworka, ktora trzeba przestawic by odciac zasilanie od portow PS2 po wylaczeniu komputera...
UPDATE:
Sory ale nie doczytalem tematu, jesli to mysz USB i klawa USB to wyzej wymieniony sposob odpada,napiecie na gniazda USB jest chyba zawsze podawane,musial bys albo odlaczac calkowicieplyte od zasilania (przelacznik z tylu zasilacza) lub wyjac wtyczke z kontaktu, a najlepiej wyposazyc sie w listwe zabezpieczajaca z wylacznikiem i po klopocie
UPDATE:
Sory ale nie doczytalem tematu, jesli to mysz USB i klawa USB to wyzej wymieniony sposob odpada,napiecie na gniazda USB jest chyba zawsze podawane,musial bys albo odlaczac calkowicieplyte od zasilania (przelacznik z tylu zasilacza) lub wyjac wtyczke z kontaktu, a najlepiej wyposazyc sie w listwe zabezpieczajaca z wylacznikiem i po klopocie
Strona 1 / 1