usb nie działa?
mam w kompie 4 wejscia USB 2 z tyłu gdzie wszystkie kable sie znajduja a 2 sa z przodu obudoowy przykryte klapką :) jednak gdy chce przegrac zdjecia z aparatu i podaczam sie do tych usb z przodu komp nic nie wykrywa :? tak jak by te nie działałay:/ macie moze problem co z tym zrobić??
Odpowiedzi: 4
To są gniazda USB 2.0 ,a wyprowadzić je moźesz gdzie ci się tylko podoba.
W BIOSie teź powinno być ustawione na USB 1.1 + 2.0 ,bo moźliwe źe jest tylko USB 1.1 włączone.
W BIOSie teź powinno być ustawione na USB 1.1 + 2.0 ,bo moźliwe źe jest tylko USB 1.1 włączone.
olmek11:
Mam podobny problem i mam w związku z tym takie pytanko : o co chodzi z tymi pinami , jak się to ustawia
Sięgnij do instrukcji od płyty głównej i tam powinieneś mieć opisane co, gdzie i jak podłączyć aby gnizda USB z przodu działały (oczywiści o ile Twoja płyta główna ma taką moźliwość)
konvers:mam w kompie 4 wejscia USB 2 z tyłu gdzie wszystkie kable sie znajduja a 2 sa z przodu obudoowy przykryte klapką :) jednak gdy chce przegrac zdjecia z aparatu i podaczam sie do tych usb z przodu komp nic nie wykrywa :? tak jak by te nie działałay:/ macie moze problem co z tym zrobić??
Mam podobny problem i mam w związku z tym takie pytanko : o co chodzi z tymi pinami , jak się to ustawia
Strona 1 / 1
<p>gdy podłaczyłem pod przednie usb aparat komp go wykrył ale pojawił sie komunikat <strong>nie rozpoznano urządzenia usb</strong></p><p>"jedno z urzadzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarje ale system Wndows nie może go rozpoznać" i gdy wchodze we włąsciwości jest napisnane że: "Brak zainstalowanych sterowników tego urządzennia" więc niby bedzie juz łatwo wkładam płytke od płyty głównej che zainstalować te usb ale system nie znalazł strowników na tej płycie.</p><p>moze mozna ściągnąć gdzieś sterowniki do tych usb?? moja płyta główna :<strong>ECS K7VTA3 v2 </strong></p><p><br />z góry dzięki </p>