usb nie działa?

mam w kompie 4 wejscia USB 2 z tyłu gdzie wszystkie kable sie znajduja a 2 sa z przodu obudoowy przykryte klapką :) jednak gdy chce przegrac zdjecia z aparatu i podaczam sie do tych usb z przodu komp nic nie wykrywa :? tak jak by te nie działałay:/ macie moze problem co z tym zrobić??

Odpowiedzi: 4

To są gniazda USB 2.0 ,a wyprowadzić je moźesz gdzie ci się tylko podoba.
W BIOSie teź powinno być ustawione na USB 1.1 + 2.0 ,bo moźliwe źe jest tylko USB 1.1 włączone.
securite
Dodano
17.03.2006 03:28:51
  • konvers 18.10.2006 00:31:31

<p>gdy podłaczyłem pod przednie usb aparat komp go wykrył ale pojawił sie komunikat <strong>nie rozpoznano urządzenia usb</strong></p><p>&quot;jedno z urzadzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarje ale system Wndows nie może go rozpoznać&quot; i gdy wchodze we włąsciwości jest napisnane że: &quot;Brak zainstalowanych sterownik&oacute;w tego urządzennia&quot; więc niby bedzie juz łatwo wkładam płytke od płyty gł&oacute;wnej che zainstalować te usb ale system nie znalazł strownik&oacute;w na tej płycie.</p><p>moze mozna ściągnąć gdzieś sterowniki do tych usb?? moja płyta gł&oacute;wna :<strong>ECS K7VTA3 v2 </strong></p><p><br />z g&oacute;ry dzięki&nbsp;</p>

Czy to jest to miejsce na płycie gdzie powinno sie dołączyć gniazda USB z front panelu?
olmek11
Dodano
17.03.2006 02:12:22
olmek11:

Mam podobny problem i mam w związku z tym takie pytanko : o co chodzi z tymi pinami , jak się to ustawia

Sięgnij do instrukcji od płyty głównej i tam powinieneś mieć opisane co, gdzie i jak podłączyć aby gnizda USB z przodu działały (oczywiści o ile Twoja płyta główna ma taką moźliwość)
Żółty
Dodano
16.03.2006 01:49:22
konvers:
mam w kompie 4 wejscia USB 2 z tyłu gdzie wszystkie kable sie znajduja a 2 sa z przodu obudoowy przykryte klapką :) jednak gdy chce przegrac zdjecia z aparatu i podaczam sie do tych usb z przodu komp nic nie wykrywa :? tak jak by te nie działałay:/ macie moze problem co z tym zrobić??

Mam podobny problem i mam w związku z tym takie pytanko : o co chodzi z tymi pinami , jak się to ustawia
olmek11
Dodano
16.03.2006 01:46:59
konvers
Dodano:
15.03.2006 19:16:09
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1