USB mnie denerwuje
Witam, jestem nowy i na kompach sie znam srednio wiec mnie nie besztajcie :)
Kupilem nowy aparat i wogle go nie wykrywa komputer, ani czytnik kart SD tez komputer nie wykrywa, tak jakby wogle nic nie bylo podlaczone do kompa. Mam XP u kumpla od razu pojawil sie model aparatu a tez ma XP, a usb niewiem czy mam zwalone, ale jak podlaczam stary aparat to od razu go wykrywa i wszystko gra i buczy. Komputer mam z 2001 roku, i niewiem jakie ma USB ma ktos jakies rady ?? z gory dzieki
pozdro
Kupilem nowy aparat i wogle go nie wykrywa komputer, ani czytnik kart SD tez komputer nie wykrywa, tak jakby wogle nic nie bylo podlaczone do kompa. Mam XP u kumpla od razu pojawil sie model aparatu a tez ma XP, a usb niewiem czy mam zwalone, ale jak podlaczam stary aparat to od razu go wykrywa i wszystko gra i buczy. Komputer mam z 2001 roku, i niewiem jakie ma USB ma ktos jakies rady ?? z gory dzieki
pozdro
Odpowiedzi: 5
no chyba tak bede musial zrobic, dzieki :)
Kartę instalujesz jak kazdą inną,wolny slot PCI(raczej unikaj pierwszego licząc od AGP) jak jest potrzeba dogrywasz stery do USB2.0 z płyty CD do karty PCI,jak masz XP z SP2 to system powinien to zrobić automatycznie,jak nie naleźy stery doinstalować do USB2.0.
Zobacz na kartę
Oczywiście sprawdź urządzenia na innym kompie i nie gwarantuję źe na karcie PCI USB2.0 urządzenia będą pracować – więc warto taką kartę poźyczyć i sprawdzić.
Zobacz na kartę
Oczywiście sprawdź urządzenia na innym kompie i nie gwarantuję źe na karcie PCI USB2.0 urządzenia będą pracować – więc warto taką kartę poźyczyć i sprawdzić.
A co to jest ta karta PCI ? bede umial ja sam zainstalowac w kompie ? no bo chyba mam 1.1 a innych rzeczy probowalem, i dalej mi nie chce go wykryc, aha, i jeszcze kupilem czytnik kart sd, i tez go nie wykrywa a koles napisal ze 1.1 i 2.0 to sa jakies starsze wersje USB ?? dzieki
Prawdopodobnie nowy aparat wymaga USB wersji 2.0, a ty masz USB wersji 1.1.
Sprawdź wersje w ksiąźce do płyty głównej – pisze.
Stary aparat widać zadawla się USB 1.1 i pracuje.
Sprawdź działanie portów USB w Twoim kompie.
Moźliwe równieź źe aparat nie będzie współpracował z Twoim kompem – niezgodność sprzętowa.
Jak masz oprogramowanie do nowego aparatu to wgraj, restart kompa i podłącz nowy aparat – moźe ruszy.
Spróbuj go zainstalować równieź z panel sterowania i scanery i aparaty fotograficzne i dodaj urządzenie.
Lub zainwestuj w kartę PCI USB2.0 i do niej podłączaj nowy aparat.
Sprawdź wersje w ksiąźce do płyty głównej – pisze.
Stary aparat widać zadawla się USB 1.1 i pracuje.
Sprawdź działanie portów USB w Twoim kompie.
Moźliwe równieź źe aparat nie będzie współpracował z Twoim kompem – niezgodność sprzętowa.
Jak masz oprogramowanie do nowego aparatu to wgraj, restart kompa i podłącz nowy aparat – moźe ruszy.
Spróbuj go zainstalować równieź z panel sterowania i scanery i aparaty fotograficzne i dodaj urządzenie.
Lub zainwestuj w kartę PCI USB2.0 i do niej podłączaj nowy aparat.
W BIOS włącz USB.
Strona 1 / 1