USB ––> Urzadzenie wielofunkcyjne ––> dziwny problem

Witam
Mam taki problem: zakupiłem urządzenie wielofunkcyjne Canon MP150(drukarka,kopiarka, skaner). Po podłączeniu do kompa z windowsem XP Pro wszystko działa elegancko, ale po podłączeniu do kompa docelowego z Windowsem XP Home dzieją sie dziwne rzeczy: jest komunikat "nieznane urządzenie USB". Przy próbie drukowania jest komunikat "drukarka nie odpowiada", po czym po ok 2 min następuje wydruk. Jeśli próbuje skanować jest informacja "brak połączenia ze skanerem". Dziwne jest dla mnie to źe podłaczyłem pod ten port Blutootha i działa ok. O co chodzi? Prosze o pomoc!!!! (Sprzęt został zainstalowany wg instrukcji tzn. najpierw sterowniki później podłączenie, były równieź wgrane sterowniki USB 2.0 do płyty głównej)

Odpowiedzi: 2

problem właśnie w tym, źe urządzenie i kabel działały na innym kompie i wszystko było ok
pablog
Dodano
21.01.2006 20:23:14
Czy kabel USB był w zestawie czy dokupiłeś oddzielnie? Bo jeśli sam kupiłeś – to ja miałem podobne przygody z urządzeniem HP. Poprostu nie odpowiadłą mu kabel. Pomogła wymiana kabla na taki USB2.0. Co ciekawe – tamten poprzedni miał taką samą długość i z innym sprzętem działał.
evil44
Dodano
21.01.2006 20:07:42
pablog
Dodano:
21.01.2006 18:45:41
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1