Usównaie plików chronionych

W programie Norton System Works 2003 w koszu była przypisana funkcja usówania plików chronionych która brzmiała mniej więcej tak :"Czy na pewno chcesz usónąć pliki chronione Norton Utilietes".
Niestety musiałem usunąc nortona i potrzebuje taki programik który usówa takie pliki.
np. kopiowałem film z płyty i wyskoczył mi błąd, film oczywiście się nie zrzucił ale zniknęło mi 700 MB miejsca mimo restartu kompa wciąź brakowało 700 MB tylko ta opcja w Nortonie przywracała mi utracone 700 MB. Dlatego potzrebuje programik który moźe jak to się mówi przywrócić utracone miejsce !!! :arrow:

Odpowiedzi: 2

Angel of Death – to nie tak – ochrona kosza dotyczyła moźliwości przechowywania plików przez Nortona chronionych celem ich ewentualnego odzyskania i z Twoim problemem to nie ma nic wspólnego – rozwiązanie znajdziesz w archiwum – w dziale XP najpewniej przy uzyciu zwrotu kluczowego " jak usunąć" ( moze bez polskich znaków ).
Zacząć moźesz lekturę od tego :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19390
Rebe
Dodano
11.08.2004 16:21:20
Jeśli masz Windows/Total Commander to wejdź do folderu Recycled (czyli do Kosza) na tej partycji gdzie zniknęło Ci miejsce, tam powinien być folder NProtect (czy jakoś tak), wejdź do środka i usuń ręcznie (bez uźywania kosza, czyli z Shiftem) wszystkie pliki jakie są w tym folderze.
mars28
Dodano
11.08.2004 16:11:36
Angel of Death
Dodano:
11.08.2004 16:04:00
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1