Urzytkownik bez sieci.
Wiec sprawa wygląda tak:
Skonfigurowałem sobie odpowiednio komputer, źeby słuzył mi do gier. Stworzyłem profile sprzętowe. Powyłączałem usługi, wyłączyłem teź zapore, anty–wirusa itp... Stworzyłem równieź, urzytkownika specjalnie do tych "gier" przystosowanego. Lecz niestety niemoge sobie poradzić z siecią. Miamowicie chciałbym tak to zrobić aby ten urzytkownik (nazwijmy go "GRACZ") nie miał dostępu do sieci. Żeby on nie mógł surfować i źeby w tym czasie(bo jestem wtedy bez zapory, antywirusa...) nie wpadło mi źadne robactwo. Gdy juz jednak bede chciał zmienic profil sprzętowy, to źeby inny urzytkownik np. DAMIAN mógł swobodnie surfować.
Sprawe z włączaniem zapory, antywirusa itp, juz rozwiązałem. Reasumując, chodzi tylko o ty, abym mógł grać bez obawy o "zdrowie mojego systemu".
Nie za bardzo chciałbym odłączać za kaźdym razem kabel on neta (albo usówać adres bramy sieciwej). Więc czy istnieje rozwiązanie mojego problemu??
WinXP Prof SP2
Łącze się z internetem przez siec lokalną(połączenie kablem).
Skonfigurowałem sobie odpowiednio komputer, źeby słuzył mi do gier. Stworzyłem profile sprzętowe. Powyłączałem usługi, wyłączyłem teź zapore, anty–wirusa itp... Stworzyłem równieź, urzytkownika specjalnie do tych "gier" przystosowanego. Lecz niestety niemoge sobie poradzić z siecią. Miamowicie chciałbym tak to zrobić aby ten urzytkownik (nazwijmy go "GRACZ") nie miał dostępu do sieci. Żeby on nie mógł surfować i źeby w tym czasie(bo jestem wtedy bez zapory, antywirusa...) nie wpadło mi źadne robactwo. Gdy juz jednak bede chciał zmienic profil sprzętowy, to źeby inny urzytkownik np. DAMIAN mógł swobodnie surfować.
Sprawe z włączaniem zapory, antywirusa itp, juz rozwiązałem. Reasumując, chodzi tylko o ty, abym mógł grać bez obawy o "zdrowie mojego systemu".
Nie za bardzo chciałbym odłączać za kaźdym razem kabel on neta (albo usówać adres bramy sieciwej). Więc czy istnieje rozwiązanie mojego problemu??
WinXP Prof SP2
Łącze się z internetem przez siec lokalną(połączenie kablem).
Odpowiedzi: 11
Dobra udało sie. Poprostu w tym drugim profilu wyłączyłem usługe: "Połączenia sieciowe".
Do Kurd'a nie pisałem
PS.
Dzięki za pomoc.
Do Kurd'a nie pisałem
PS.
Dzięki za pomoc.
damiancore, walnij PW do kurdta. Mnie sie naprawde nie chce szukac rozwiazania z devconem. Mozesz sie powolac na mnie w rozmowie z Nim.
Zerknij tu –> http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/DevTest_g/hh/DevTest_g/DevCon_71b2975a–988a–44a1–b99f–416c0434b8f6.xml.asp
Example 31: Disable devices by device instance ID
Moze:
devcon disable "@PCI\VEN_10EC^&DEV_8139^&SUBSYS_813911F6^&REV_10\3^&61AAA01^&0^&68"
...a moze bez "^" jak opisuja na powyzszej stronie ?
Example 31: Disable devices by device instance ID
Moze:
devcon disable "@PCI\VEN_10EC^&DEV_8139^&SUBSYS_813911F6^&REV_10\3^&61AAA01^&0^&68"
...a moze bez "^" jak opisuja na powyzszej stronie ?
Zrobiłem tak jak mówiłeś z tym plikiem *bat. Ale co?? oczywiście lipa. Skrypt się uruchamia, ale jak daje pinga to spokojnie dochodzi i po www tez moge chodzić. Cos pewnie zrobiłem źle. Pomóź mi jeszcze.
Wrzuciłem tego devcon.exe tem gdzie trzeba.
Wrzuciłem tego devcon.exe tem gdzie trzeba.
Nudzisz kurna jak moja zona, gdy do sklepu chce jechac :P .
Sciagnales devcon.exe ? Wrzuciles do %systemroot% ? Pliku *.bat nie da rady zrobic ? Albo skrypta w gpedicie walnac ?
Sciagnales devcon.exe ? Wrzuciles do %systemroot% ? Pliku *.bat nie da rady zrobic ? Albo skrypta w gpedicie walnac ?
No niestety, kłopotów ciąg dalszy.
Zapoznałem się z tym postem. napisałem ten sklrypcik. Wygląda on tak:
devcon disable @PCI\VEN_10EC^&DEV_8139^&SUBSYS_813911F6^&REV_10\3^&61AAA01^&0^&68.
Zapisałem go jako plik tekstowy. Poczytałem w pomocy systemowej co i jak ze skryptami do dos'a. W związku z tym zmieniłem rozszeźenie tegoz pliku na .PIF , wrzuciłem do autostartu, no i tu problem. A raczej Błąd, który umieszczam w pliku.
Da się cos poradzić na to??
Zapoznałem się z tym postem. napisałem ten sklrypcik. Wygląda on tak:
devcon disable @PCI\VEN_10EC^&DEV_8139^&SUBSYS_813911F6^&REV_10\3^&61AAA01^&0^&68.
Zapisałem go jako plik tekstowy. Poczytałem w pomocy systemowej co i jak ze skryptami do dos'a. W związku z tym zmieniłem rozszeźenie tegoz pliku na .PIF , wrzuciłem do autostartu, no i tu problem. A raczej Błąd, który umieszczam w pliku.
Da się cos poradzić na to??
Nie o ten post kurdta chodzilo, a i tu nie za bardzo lapiesz. Pliku ok.txt rowniez nie mozesz znalezc ? :P
Ten post mialem na mysli –> http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=410295#410295
Ten post mialem na mysli –> http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=410295#410295
No dobra, znalazłem.
Lecz juź na samym początku mam problem. Kurd przywalił, skryptami, tak aby zablokowac wszystkich urzytkowników, prócz admina. A mój problem sprowadza sie tylko do jednego urzytkownika.
Drugi aspekt:
jak to wklepałem, to nic mi sie nie utworzyło(chc jednak później pisze on, źebym to wkleił do skryptów logowania.)
Co począć? Poradź coś.
Lecz juź na samym początku mam problem. Kurd przywalił, skryptami, tak aby zablokowac wszystkich urzytkowników, prócz admina. A mój problem sprowadza sie tylko do jednego urzytkownika.
Drugi aspekt:
kurd:netsh –c interface dump > ok.txt
jak to wklepałem, to nic mi sie nie utworzyło(chc jednak później pisze on, źebym to wkleił do skryptów logowania.)
Co począć? Poradź coś.
Cholera, literowke walnalem – palec mi sie omsknal :P . Mial byc kurdt. To jeden z moderatorow.
Kurcze jakoś nie moge sobie poradzić, aby to znaleźć. Przeszukałem nawet troszkę forum tej "Jamy", ale lipa. Nie ma tam nikogo, o nicku "kutdt". Mógłbyś przybliźyc więcej informacjii, albo nawet samego linka podać?
W profilu sprzetowym nie da sie po prostu wylaczyc sieciowki ?
Jesli nie, zrob skrypt (wrzuc go do autostartu) wylaczajacy sieciowke – sa do tego komendy. Podawalem tu chyba linka do posta z Jamy, w ktorym to poscie kutdt opisal sposob postepowania.
Jesli nie, zrob skrypt (wrzuc go do autostartu) wylaczajacy sieciowke – sa do tego komendy. Podawalem tu chyba linka do posta z Jamy, w ktorym to poscie kutdt opisal sposob postepowania.
Strona 1 / 1