Uruchomienie Windowsa! HELP!
Wczorajszej nocy postanowilem zrobic restart kompa, po restarcie przeszlo ladowanie windowsa (z logo) i odrazu po tym niebieski ekran i zrobil sie sam restart. Po tym odpalilem drugi raz windowsa, juz bylo all ok, zalogowalem sie do profilu, znaczy sie muzyczka powitalna byla i wsio, pozniej zaladowala sie sama tapeta windowsa i juz nic sie nie laduje. W chwili obecnej pisze z MyIE2 uruchomionego przez manadzer urzadzen. Prosze o pomoc!
PS: Unikam narazie formatow C:, mam bardzo wazne pliki...
PS: Unikam narazie formatow C:, mam bardzo wazne pliki...
Odpowiedzi: 5
Uruchamiasz komputer z płyty instalatora i przy pierwszym oknie naprawy – pojawia się pytanie czy chcesz dokanać naprawy przy uźyciu konsoli odzyskiwania – sens jest taki – klikasz tak – pojawia się monit o to którą instalację naprawić , o haśło administratora ,a potem juź znak zachest – wpisujesz sfc /scannow i czekasz aź system pomieli płytą.
To samo z chkds – tylko przełaczników w konsoli nie pamiętam – wpisz chkdsk /? i sprawdź.
Gdyby bła pewność, źe to explorer.exe się wywalił to mozan by kombinowac z poleceniem expand – składnai po /? i próbować plik podmienić, ale nie iwem czy to jest to.
To samo z chkds – tylko przełaczników w konsoli nie pamiętam – wpisz chkdsk /? i sprawdź.
Gdyby bła pewność, źe to explorer.exe się wywalił to mozan by kombinowac z poleceniem expand – składnai po /? i próbować plik podmienić, ale nie iwem czy to jest to.
nie mam menu start ani paska menu ;/ jak sie nazywa ten plik i gdzie jest zlokalizowany?
Domeq:Co mam zrobic? :(
z konsoli odzyskiwania sfc /scannow, do tego chkdsk
o to chodzi ze w trybie awaryjnym tak samo, wczesniej pyta czy chce pozostac w tym trybie daje tak i to samo, nic nie dalej nie laduje. Co mam zrobic? :(
Wygląda na wysypanego explorera – z konsoli odzyskiwania sfc /scannow, do tego chkdsk , a dodatkowo jeszcze i jakie przywócenie systemu mozna w awaryjnym by sprobowac zrobić – o ile masz tę opcję uzywaną.
Strona 1 / 1