uruchomienie programu DOS na XP

witam!
mam taka prosbe: chce uruchomic program dosowy
jest to konkretnie program do stymulacji dzwiekiem i swiatlem pod WIN 98 dziala pod XP nie – brak dzwieku(karta SB 1024) brak sterowania diodami (sterowanie przez port lpt) sam program pod XP sie uruchamia odmierza czas itp tyle ze jest gluchy i slepy
moze da sie cos zmienic w ustawieniach XP by odzyl
Chce zrezygnowac z WIN 98 trzymanego obecnie w zasadzie tylko dla tego programu
zna ktos moze rozwiazanie?

Odpowiedzi: 4

eee...glodnemu zawsze chleb na mysli 8)
TATOON
Dodano
25.07.2004 01:07:01
stymulator dźwiękiem nono jakie teraz robią ludzie zmysłowe wibratorki Ops przepraszam ale jakoś nie mogłem się powstrzymać od tego głupiego komentarza
loookasz
Dodano
25.07.2004 00:53:17
hmm... to znaczy dokonac zmiany w rejestrze i ponownie zainstalowac stery od SB?
jeszcze jedno – na porcie lpt nic sie nie dzieje tzn powinny byc przebiegi (na XP) co z tym zrobic?
z tym lpt to w ogole nie wiem jak to ugryzc – probowalem dosboxa dzwiek idzie ale na lpt dalej kaszana moze jest cos co lepiej emuluje dos pod XP?
lub jakis inny sposob?
TATOON
Dodano
25.07.2004 00:16:16
Próba instalacji sterowników w systemie Windows XP napisanych z myślą o Windows 98 albo 2000.Naleźy zmodyfikować w Rejesrze gałaź HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/WindowsNT/Curent Version.Następnie zmodyfikować wartość klucza ProduktName.Orginalny wpis (Microsoft Windows XP)zastępujemy frazą Microsoft Windows 2000.Po dokonaniu tej operacji uda się zainstalować przynajmniej niektóre stare sterowniki urządzeń w systemie Windows XP.
Skols
Dodano
24.07.2004 17:39:07
TATOON
Dodano:
24.07.2004 16:22:37
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1