uruchomienie programu DOS na XP
witam!
mam taka prosbe: chce uruchomic program dosowy
jest to konkretnie program do stymulacji dzwiekiem i swiatlem pod WIN 98 dziala pod XP nie – brak dzwieku(karta SB 1024) brak sterowania diodami (sterowanie przez port lpt) sam program pod XP sie uruchamia odmierza czas itp tyle ze jest gluchy i slepy
moze da sie cos zmienic w ustawieniach XP by odzyl
Chce zrezygnowac z WIN 98 trzymanego obecnie w zasadzie tylko dla tego programu
zna ktos moze rozwiazanie?
mam taka prosbe: chce uruchomic program dosowy
jest to konkretnie program do stymulacji dzwiekiem i swiatlem pod WIN 98 dziala pod XP nie – brak dzwieku(karta SB 1024) brak sterowania diodami (sterowanie przez port lpt) sam program pod XP sie uruchamia odmierza czas itp tyle ze jest gluchy i slepy
moze da sie cos zmienic w ustawieniach XP by odzyl
Chce zrezygnowac z WIN 98 trzymanego obecnie w zasadzie tylko dla tego programu
zna ktos moze rozwiazanie?
Odpowiedzi: 4
eee...glodnemu zawsze chleb na mysli 8)
stymulator dźwiękiem nono jakie teraz robią ludzie zmysłowe wibratorki Ops przepraszam ale jakoś nie mogłem się powstrzymać od tego głupiego komentarza
hmm... to znaczy dokonac zmiany w rejestrze i ponownie zainstalowac stery od SB?
jeszcze jedno – na porcie lpt nic sie nie dzieje tzn powinny byc przebiegi (na XP) co z tym zrobic?
z tym lpt to w ogole nie wiem jak to ugryzc – probowalem dosboxa dzwiek idzie ale na lpt dalej kaszana moze jest cos co lepiej emuluje dos pod XP?
lub jakis inny sposob?
jeszcze jedno – na porcie lpt nic sie nie dzieje tzn powinny byc przebiegi (na XP) co z tym zrobic?
z tym lpt to w ogole nie wiem jak to ugryzc – probowalem dosboxa dzwiek idzie ale na lpt dalej kaszana moze jest cos co lepiej emuluje dos pod XP?
lub jakis inny sposob?
Próba instalacji sterowników w systemie Windows XP napisanych z myślą o Windows 98 albo 2000.Naleźy zmodyfikować w Rejesrze gałaź HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/WindowsNT/Curent Version.Następnie zmodyfikować wartość klucza ProduktName.Orginalny wpis (Microsoft Windows XP)zastępujemy frazą Microsoft Windows 2000.Po dokonaniu tej operacji uda się zainstalować przynajmniej niektóre stare sterowniki urządzeń w systemie Windows XP.
Strona 1 / 1