Uruchamianie xp przy sata.

Problem wygląda nastepujaco,
Mam dysk sata 200gb samsug, jak wiadomo do dyskow sata potrzebny jest sterownik, jednak udalo sie zainstalowac winde bez tych sterownikow zapewne dlatego ze xp ktorego mam jest razem z sp2, wszystko chodzi dobrze ale jak normalnie wylacze komputer i go wlacze to uruchamia sie pokazuje temperature procesor etc i wkrywa dysk a pozniej sterowniki IDE, mozna tak czekac do nastepnego dnia i nie ruszy, tzreba dac restart i wtedy jak burza startuje i wszystko znajduje, nie sprawia to duzego problemu ale chcialbym aby cpu uruchamial sie normalnie a nie zeby tzreba bylo go restartowac i dop pozniej uruchamial sie, jakies pomysly ?

Odpowiedzi: 4

1. Do IDE nie trzeba dyskietki.
2. Pewnie jednak w BIOS–ie nie od końca jest tak jak powinno.
3. Moźe i implementacja SATA jest, ale pewnei na zasadzie takiej jak systmeowe sterowniki grafiki – jakaś "obcięta".

Zwróć uwagę na to, źe nawet nie pofatygowąłeś się by podać szczegóły takie jak płyta, a to pewnei by pomogło komuś komu by się chciało w manualu grzebnąc by sprawdzić.
Rebe
Dodano
16.05.2005 08:45:49
Rebe:
Ślicznie napisałeś tylko ja jakiś ograniczony jestem bo nie rozumiem co to ma wspólnego z XP, co oznacza "aby cpu uruchamiał się normalnie"? Jeszcze paru rzeczy nie rozumiem, ale to mój problem.

A tak w BIOS–ie opcje doty startu, ustawień kontrolerów IDE i SATA to skonfigurowałeś?

Wszystko jest dobrze skonfigurowane pod sata w biosie, tylko ze za 1 uruchmieniem tzreba czekac az wykryje hdd nastepnie wykrywa sterowniki ide tylko ze jak wiemy nie wykryje ich bo tzreba stery z dyskietki zaladowac, zrobie w tym momencie restart to normalnie sie uruchamia bez zadnego szukania wykrywania O_o tylko czemu tak nie jest za 1 razem tylko tzreba go restartowac ?
dusk2
Dodano
15.05.2005 21:39:12
Rebe:
Ślicznie napisałeś tylko ja jakiś ograniczony jestem bo nie rozumiem co to ma wspólnego z XP, co oznacza "aby cpu uruchamiał się normalnie"? Jeszcze paru rzeczy nie rozumiem, ale to mój problem.

A tak w BIOS–ie opcje doty startu, ustawień kontrolerów IDE i SATA to skonfigurowałeś?

Aby computer sie uruchamiał :mrgreen:
Anonymous
Dodano
15.05.2005 19:33:52

Rebe
Dodano
15.05.2005 17:51:28
dusk2
Dodano:
15.05.2005 17:05:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1